21-07-2021

GP URA: Reagovanje povodom nelegalnih bildborda

Reagovanje OO URA Budva povodom nelegalnih bildborda koji se nalaze na javnoj površini a koji nisu jos uvjek uklonjeni, iako je osnov za njihovo uklanjanje bio jos 2018-te. Saopštenje prenosimo integralno.

GP URA: Reagovanje povodom nelegalnih bildborda | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

"I opet po starom oprobanom DPS-DF šablonu: usljed nedostatka vizije za oporavak ekonomskih i socijalnih potreba grada i građana, potežu se “mjerenja krvnih zrnaca”.

Naravno, sve u susret popisu stanovništva, smatrajući građane podložne raznoraznim manipulacijama u vidu poruka na bilbordima. Ako težimo vladavini prava i neselektivnost u primjeni zakona, onda smo sigurni da su od 2018-te godine do danas, morali doći na red za primjenu propisa i zakona nelegalni bilbordi "Lovcen filma" koje ne prepoznaje ni plan ni ugovorna obaveza, a koji se nalaze duž budvanskih ulica.

U tom pravcu pozivamo predsjednika Opstine Budva i načelnika Komunalne policije i inspekcije da primjene planove, odluke i zakon, te uklone nelegalne bilborde, koji jos jednom u nizu slučajeva do sad čine sve da prodube podjele među građane.

Imajući u vidu koliko novca je do sad ova firma uzimala od svih građana Budve kroz budžet grada, koliko je realno projekata realizovala od dodijeljenih sredstava, jasno ćemo doći do zaključka da je ovo još jedan u nizu poslova i firmi koji su napravljeni, da aneksima nanesu veliku štetu i Budvi i njenim građanima. Zato smo izglasali budzet 2019-te godine da se prvi put ne predvide sredstva za "Lovcen film" kako se ne bi nastavila pljačka građana, ali to se izgleda i dalje radi.