18-03-2021

Grad teatar kupio polukoncertni klavir

Grad teatar je novčana sredstva koja zbog korone nije iskoristio za organizaciju kulturnih programa uložio u nabavku polukoncertnog klavira i konstrukcije za kačenje rasvjete. Nabavljen je i dio neophodne tehničke opreme za programe koje oni organizuju, a koju su ranije iznajmljivali.

Grad teatar kupio polukoncertni klavir | Radio Televizija Budva

Foto: pixabay.com/ilustracija

Nabavkom ove opreme Grad teatar će spremno dočekati dan kada Budva dobije odgovarajuću salu za izvodjenje kulturnih programa, odnosno dan kada dobije pozorište.

"JU Grad teatar oduvjek je bio potreban koncertni klavir.
U decembru pred Novu godinu raspisali smo tender i već u ovoj godini nabavili intrument kojeg od danas čuvamo u našim prostorijama, dok ne dođe vrijeme da bude u upotrebi. Isto tako smo od prošlogodišnjeg budžeta nabavili metalnu konstrukciju za kačenje rasvjete i tonske opreme . Od ove godine konačno nećemo morati taj dio opreme da iznajmljujemo, kazala je za Polis Milena Lubarda Marojević, direktorica JU Grad teatar.

Budva je iskazala namjeru da konkuriše za Evropsku prijestonicu kulture.

"Kada jedan grad dobije ovakav status onda se ulažu sredstva u infrastrukturu koja opslužuje kulturu. I sigurno bi to bila prilika da Budvani konačno dobiju zgradu pozorišta, a do tada da dobiju prostore gdje bi mogli da se bavimo kulturom i izvođačkim umjetnostima,jer u ovom trenutku zaista takav prostor nemamo.", kazala je ona.

Lubarda Marojević ukazuje na odličnu saradnji sa resornim sekretarijatom i opštinskim rukovodstvom koji izdvajaju sredstva da se problem sa nedostatkom prostora premosti.

"Jako je značajno da je u ovogodišnjem planu investicija Opština Budva opredjelila značajna sredstva za rekonstrukciju amfiteatra u srednjoj školi Danilo Kiš. Mi smo već i ranije razgovarali na tu temu i sada smo se kroz elaborat konstrukcije te sale uključinli da ona bude zaista funkcionalna i upotrebljiva za pozorišna izvođenja. Kada se realizuje taj projekat to bi za nas bio veoma značajan prostor koji bismo mogli da koriostimo , gdje bi Budvani mogli da dolaze tokom cijele godine, istakla je Lubarda Marojević.

Za kupovinu koncertnog klavira i konstrukcije za kačenje rasvjete bez plaćanja PDV-a, kojeg su ustanove kulture oslobođene , uloženo je nešto više od 50 hiljada eura .


J.M.