24-11-2020

Grad teatar: Upotreba čoveka nastavlja uspješan pozorišni život na scenama regiona

Predstava Upotreba čoveka”, po istoimenom romanu Aleksandra Tišme, a u režiji Borisa Liješevića, regionalna koprodukcija festivala “Grad teatar” sa “Novim tvrđava teatarom”, pozorištem “Ujvideki Szinhaz” iz Novog Sada i East-West centrom iz Sarajeva, nastavlja uspješan pozorišni život na scenama regiona, uprkos svim teškoćama koje proizilaze iz trenutne situacije.


Foto: Grad teatar Budva/fb

Kako je saopšteno iz Grad teatra Budva, predstava će biti izvedena danas na Festivalu Desiré Central Station u Subotici sa početkom u 14 i 30 časova.

U predstavi igraju: Emina Elor, Draginja Voganjac, Jugoslav Krajnov, Dušan Vukašinović, Ognjen Nikola Radulović, Aljoša Đidić i Ognjen Petković. Dramatizaciju romana su uradili Boris Liješević i Fedor Šili, dramaturgiju Fedor Šili, muziku za predstavu je komponovao Stefan Ćirić, kostime je osmislila Marina Sremac, a scenografiju Željko Piškorić.

Podsjetićemo da je predstava „Upotreba čoveka“ imala svoja uspješna premijerna izvođena na scenama koproducenta, a da je naša publika predstavu pratila tokom tri večeri na XXXIV festivalu „Grad teatar“.