05-04-2020

Građani putem sajta www.coronainfocg.me donirali 17. 830 eura

Za samo četiri dana putem elektronskog servisa "Doniraj i ti" na sajtu www.coronainfocg.me, građani su donirali Nacionalnom Koordinacionom timu za zarazne bolesti 17 830 eura. U istom periodu ostvareno je 24 313 posjeta, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.


Foto:Skrinšat

Zvanični sajt Vlade Crne Gore, Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, i Ministarstva javne uprave za informacije i preporuke u vezi sa pandemijom virusa korona pušten je u rad 1. aprila.

Cilj je, kako je ranije saopšteno, da se na jednom mjestu nađu tačne, pravovremene i korisne informacije za građane o epidemiološkoj situaciji u državi, mjere Vlade Crne Gore, odluke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, naredbe i preporuke Ministarstva zdravlja, relevantni podaci Insituta za javno zdravlje i Kliničkog centra Crne Gore, te druge informacije iz kredibilnih i zvaničnih izvora.

"Na sajtu su dostupne sve informacije o virusu korona, oboljenju Covid 19, te aktivnostima koje preduzimaju državni organi u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. Svakodnevno se ažuriraju statistički podaci Instituta za javno zdravlje o broju zaraženih u realnom vremenu", saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

Dodali su da sajt sadrži i sve informacije važne za život građana u uslovima epidemije koje se, takođe, ažuriraju svakodnevno.

"Na sajtu se mogu naći informacije kako zaštiti sebe i druge, kako organizovati život od kuće, a sadrži i čitav set preporuka, tekstova i savjeta koji dolaze od eminentnih psihologa u Crnoj Gori, koji su sa zadovoljstvom prihvatili da volonterski pomognu građanima."

Putem elektronskog sevisa "Doniraj i ti" građani, privreda, dijaspora i svi ostali zainteresovani mogu da doniraju novac Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti na siguran način.

"Nakon realizovane donacije, svaki donator putem maila dobija poruku o uspješno realizovanoj donaciji", kazali su iz Ministarstva.

Takođe, omogućeno je i uživo praćenje konferencija za medije Nacionalnog koordinacionog tima i Instituta za javno zdravlje.