20-09-2019

Građanski protest za spas ekološke Crne Gore

Građanski protest za spas ekološke Crne Gore, kojim će simbolično biti obilježeno 28 godina od usvajanja Žabljačke deklaracije, biće održan danas na Rimskom trgu u Podgorici.

Građanski protest za spas ekološke Crne Gore | Radio Televizija Budva

Koalicija za održivi razvoj je, pored građana, pozvala da borbu za spas prirodnih resursa podrže i svi poslanici u Skupštini Crne Gore, kao predstavnici naroda, nevladine organizacije, ambasade i planinarska društva.

Okupljanje će, kako je najavljeno, početi ispred zgrade Vlade, simbolično u minut do 12 sati, a centralno mjesto će biti Rimski trg, gdje će se prisutnima obratiti govornici.

"Uoči toga biće organizovano niz akcija ispred nadležnih institucija koje su odgovorne za promašene politike i strategije, kako bi ih podsjetili da građani Crne Gore vide i vjeruju svojim očima, a ne neistinama i manipulacijama koje sve češće dolaze od onih koji su i najodgovorniji za alarmantno stanje u oblasti koje tretira i poglavlje 27", navodi se u pozivu.

Koalicija ističe da će na skupu u petak zajedno pokazati da im je stalo do ekološke države Crne Gore, do održivog razvoja, do budućnosti koja obećava, do zemlje kojoj se vraća i ostaje.

"Do onog najvrijednijeg što su nam ostavili naši preci i što smo u obavezi ostaviti potomcima", kaže se u pozivu.