04-06-2019

Gradilišta u prvoj ekskluzivnoj i drugoj zoni Budve zatvorena, rok za treću zonu 15. jun

Sekretarijatu za komunalno stambene poslove posredstvom službe predsjednika u proteklom periodu pristiglo je oko 30 zahtjeva za produženje građevinskih radova, od kojih je deset već odbijeno. Iz Sekretarijata kažu da neće praviti kompromise.

Gradilišta u prvoj ekskluzivnoj i drugoj zoni Budve zatvorena, rok za treću zonu 15. jun | Radio Televizija Budva

I pored pokušaja pojednih investitora da pravdajući se lošim vremenskim prilikama, dobiju mogućnost da produže radove na svojim graidlištima iz Sekretarijata za komunalno stambene poslove kazali su da kompromisa neće biti.

"Svi podnosioci zahtjeva, osim podnosioca zahtjeva koji rade na objektima od javnog interesa na području Smokvica biće odbijeni. Naime nama je posredstvom službe predsjednika stigao zahtjev od investitora objekta turističkog naselja Smokvica koji su preuzeli na sebe izvedbu radova na gradskoj saobraćajnoj infrastrukturi, mi smo dali rješenjem saglasnost do 15. jula, jer cijenimo da je taj dio izopšten iz gradskog jezgra i nije toliko naseljen da bi ti radovi ometali tursitičku sezonu" kazao je Aleksandar Popović iz Sekretarijata za komunalno stambene poslove.

Pored navedengog u narednom periodu mogu se izvoditi jedino radovi na soabračajnicama i vodovodnim i kalaizacionim mrežama jer su oni prpeoznati kao objekti od opšteg lokalnog javnog interesa. Radove u tom slučaju izvodi ili Oopština Budva ili država Crna Gora.

"U skladu sa Odlukom o komunalnom redu i objektim od opšteg lokalnog interesa mi postupamao i svi zahtjevi su odbijeni ili na putu da budu odbijeni" kazao je Popović.

Slika koju smo zatekli na licu mjesta govori da se Odluka o zabrani gradnje u prvoj i ekskluzivnoj zoni poštuje. Sva gradilišta koja smo obišli su zatvorena.

Na gradilištu iznad glavne magistrale mašine još rade, riječ je o trećoj zoni u kojoj zabrana gradnje važi od 15. juna do 15. septembra.

Za graditelje u prvoj i ekluzivnoj zoni zabrana gradnje traje od 15.maja do 1. oktobra, a za graditelje u drugoj zoni zabrana gradnje važi od 1. juna do 15 septembra.