06-03-2018

Gregović: Bulevar spreman za ozbiljnu sanaciju

Sekretar Sekretarijata za komunalno stambene poslove, Srđan Gregović istakao je da se nalazimo u situaciji kada je budvanski i bečićki bulevar spreman za ozbiljnu sanaciju. Kako je najavio, radiće na inteziviranju saradnje sa Direkcijom za saobraćaj oko utvrđivanja nadležnosti za uređivanje bulevara.

Gregović: Bulevar spreman za ozbiljnu sanaciju | Radio Televizija Budva

Održavanjem budvanskog i bečićkog bulevara od kada je napravljen, prije osam godina, ne bavi se niko. Kao posledicu toga, u našem gradu imamo rupe, posebno na raskrsnici kod Jolly apartmana i na zaobilaznici kod zgrade Elektrodistribucije.

"Imamo ugovor sa izvođačem, i onog časa se steknu povoljni vremenski uslovi, krećemo sa sanacijom tih udarnih rupa", najavio je Gregović.

U boljem stanju se ne nalazi ni bečićki bulevar, gdje postoji veliki problem, posebno u kritičnim krivinama i zavojima koji zbog stanja asfalta uzrokuju češta proklizavanja vozila. Prilikom tih proklizavanja nerijetko dolazi do velikih materijalnih šteta na vozilima i lakših ili težih tjelesnih povreda vozača i suvozača.

Kako Gregović kazao za TV Budva, problem se nalazi u utvrđivanju nadležnosti i saradnji sa Direkcijom za saobraćaj. Poslednjih osam godina, od kada je urađen bulevar niko se nije bavio njegovim održavanjem.

Prošle godine Opština Budva je realizovala ugovor u iznosu od pola miliona eura za realizaciju značajnih investicija tokom ove godine, naglasio je Gregović.

Vrijednost ugovora je 240,000 EUR i sa realizacijom će se otpočeti najkasnije za 10 dana.

Kako je naglasio Gregović, u toku je rekonstrukcija rasvjete na bečićkom bulevaru. Nakon sanacije temeljnih ploča i instalacija narednih dana će biti postavljena 33 nedostajuća stuba javne rasvjete.

Takođe, tokom prvih lijepih dani na Budvanskom bulevaru biće postavljena žičana panel ograda u dužini od 630 metara kojom će biti povećana bezbijednost učesnika u saobraćaju.