29-09-2020

Hadžibegić objavio spisak za oktobarske mečeve

Selektor seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore, Faruk Hadžibegić saopštio je spisak igrača za prijateljski meč sa Letonijom i duele UEFA Lige nacija sa Azerbejdžanom i Kiprom.


Foto: Vijesti

Hadžibegić za mečeve, koji će biti odigrani u oktobru, računa na 23 fudbalera iz inostranstva.

Na spisku su:

golmani - Danijel Petković (Anže, Francuska), Milan Mijatović (MTK, Mađarska) i Matija Šarkić (Vulverhempton, Engleska);

odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Marko Simić (Liepaja, Letonija), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Igor Vujačić (Partizan, Srbija) i Momčilo Raspopović (Rijeka, Hrvatska);

vezni igrači: Nikola Vukčević (Levante, Španija), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Aleksandar Šćekić (Partizan, Španija), Marko Janković (SPAL, Italija), Nebojša Kosović (Kairat, Kazahstan), Aleksandar Boljević (Standard Lijež, Belgija), Marko Bakić (Muskron, Belgija), Deni Hočko (Muskron, Belgija), Sead Hakšabanović (Norčeping, Švedska) i Vukan Savićević (Samsunspor, Turska);

napadači: Fatos Bećiraj (Visla Krakov, Poljska), Stevan Jovetić (Monako, Francuska), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Koreja) i Dino Islamović (Rozenborg, Norveška).

Hadžibegić je kazao da za oktobarske mečeve računa na istu grupu igrača koja je iznijela teret utakmica na Kipru i u Luksemburgu.

"Drago mi je da su svi igrači zdravi, da su u dobroj formi i nadam se da nećemo imati problema u vidu povreda uoči utakmica koje nas očekuju. Prethodnog puta, za mečeve sa Kiprom i Luksemburgom morali smo se odreći četvorice standardnih igrača – Žarka Tomaševića, Marka Simića, Marka Vešovića i Stefana Mugoše. Svi oni, osim Vešovića, ovog puta biti sa nama", rekao je Hadžibegić.

On je podsjetio da je ta grupa igrača protiv Kipra i Luksemburga na pravi način odgovorila na postavljene zadate i i da vjeruje da će tako biti i ovog puta.

Prema njegovim riječima, crnogorska reprezentacija je i pored dvije stratne pobjede na početnoj tački puta Ligi nacija.

"Šest bodova koje smo osvojili do sada nisu garancija za nastavak takmičenja, već samo predstavljaju dobar podstrek za kvalitetan rad i igre u nastavku takmičenja. Pozicija pred nastavak takmičenja je dobra, ali moramo da u narednim mečevima potvrdimo bodove koje smo osvojili do sada. Za to će nam biti potrebna maksimalna motivacija, koncentracija, želja i disciplina", rekao je Hadžibegić.

Komentarišući čionjenicu da će crnogorski fudbaleri prvi put u jednom mjesecu odigrati tri utakmice, selektor je kazao da je to neuobičajena situacija, ali da vjeruje da će se njegov tim prilagoditi datim uslovima.

"Za prvu utakmicu, protiv selekcije Letonije, spisak ćemo dopuniti sa nekoliko novih igrača kako bismo imali svježinu za mečeve UEFA Lige nacija koje dolaze nakon tog prijateljskog duela. Moram istaći i da mi je veoma žao što neće biti publike na narednim mečevima", kazao je Hadžibegić.

On je naglasio da je podrška navijača uvijek od velikog značaja i njihovo prisustvo na stadionu donijelo bi veliku prednost u predstojećim mečevima.

"Na nama je da pred praznim tribinama nađemo rješenje na terenu i obradujemo sve naše navijače koji će nas pratiti u svojim domovima", rekao je Hadžibegić.

Crnogorska reprezentacija 7. oktobra sastaće se sa Letonijom (18.00), tri dana kasnije odigraće utakmicu trećeg kola UEFA Lige nacija protiv selekcije Azerbejdžana, dok je za 13. oktobar zakazan duel sa najboljim timom Luksemburga.

Crnogorski fudbaleri pripreme za duele sa Letonijom, Azerbejdžanom i Luksemburgom počeće 4. oktobra.


(MINA News)