08-04-2016

Highway nastupa petnaesti

Produkcijska ekipa 61. Eurosonga odlučila je da crnogorski predstavnik, grupa "Highway" u prvoj polufinalnoj večeri nastupi petnaesti.

Highway nastupa petnaesti | Radio Televizija Budva

Redosljed izvođenja pjesama određivan je žrijebom. Od januara je bilo poznato da će naš izvođač biti u drugom polufinalu i to u prvoj polovini večeri.

U prvoj polufinalnoj večeri za mjesto među 10 finalista boriće se 18 zemalja, dok ih u drugoj učestvuje 19. Direktan nastup u finalu, pravilima Pjesme Evrovizije, ove godine obezbijeđen je za Italiju, Njemačku, Španiju, Veliku Britaniju, Francusku, kao i domaćina Švedsku.

Od zemalja regiona, u našoj grupi nalaze se Hrvatska, koja će nastupiti peta, kao i pretposljednja Bosna i Heregovina. U prvoj polufinalnoj grupi - Srbija "pjeva" šesta, Makedonija osma, a Albanija pod brojem 18.

Ovogodišnji Eurosong otvoriće predstavnik Finske, Sandja i numera "Sing It Away".

Podsjećamo, Crnu Goru predstavlja grupa "Highway", s pjesmom "The real thing". Oni će nastupiti prve polufinalne večeri, 10. maja. U istom polufinalu nastupaju Bosna i Hercegovina i Hrvatska, dok će Srbija, Slovenija i Makedonija plasman u finale pokušati da izbore 12. maja, prenosi rtcg.me.