29-05-2020

Hoteli karantini neće plaćati zakup plaža

Svi hoteli koji su tokom pandemije stavili svoje objekte na raspolaganje Nacionalnom koordinacionom tijelu (NKT) za karantin u potpunosti će biti oslobođeni plaćanja zakupa plaža za ovu godinu, saopštio je direktor Morskog dobra, Predrag Jelušić.

Hoteli karantini neće plaćati zakup plaža | Radio Televizija Budva

Foto: Morsko dobro

To javno preduzeće je za potrebe ovogodišnje ljetnje sezone sačinilo set finansijskih olakšica i paket mjera koje, kako je rekao Jelušić, podrazumijevaju obaveze fizičkog distanciranja i veći nivo higijene.

“Ove godine će, posredstvom Crvenog krsta, biti angažovano 600 spasilaca. Ovogodišnje mjere, koje su specifične i vrlo važne, poštovali smo u cjelosti i vjerujem da će ih svi naši zakupci preuzeti kao dio ugovorenih obaveza”, kazao je Jelušić Pobjedi.

On je podsjetio da zakupci ove godine ne treba da imaju činidbenu garanciju što im omogućava smanjenje odlaska kod banaka i zaduživanja.

“S obzirom da smo partnerstvo gradili 25 godina i da je 95 odsto zakupaca isti kao i prethodne dvije i po decenije, očekujemo da i u ovoj kriznoj godini sarađujemo na fer i korektan način. Dali smo mogućnost da svi objekti koji 12 mjeseci rade u zoni Morskog dobra imaju popust od 20 odsto za period u kome nijesu radili i da plaćaju u više rata”, kazao je Jelušić.

Pad prometa od turizma je, kako smatra, ove godine izvjestan.

“Tokom ljetnjih mjeseci ćemo zajednicki utvrditi koliki je to pad i na osnovu toga predložiti dodatni set mjera koji se tiče smanjenja za ovu godinu”, zaključio je Jelušić.


Mina