19-03-2020

Hrapović: Zdravstveni radnici pokazali odgovornost i profesionalnost

Zaposleni u crnogorskom zdravstvenom sistemu pokazali su visoku profesionalnost i odgovornost u obavljanju svog posla, poručio je ministar zdravlja Kenan Hrapović, navodeći da je to potvrđeno tokom prethodnih dana.

Hrapović: Zdravstveni radnici pokazali odgovornost i profesionalnost | Radio Televizija Budva

Ilustracija (Foto: 123rf.com)

Hrapović je kazao da su Vlada i nadležne institucije činile sve da odgode pojavu koronavirusa, koji je najveća javnozdravstvena globalna prijetnja.

"Zaposleni u zdravstvenom sistemu su do sada u bezbroj situacija, počesto u skromnim i otežanim uslovima, kao pojedinci ili institucije tog sistema, pokazali visoku profesionalnost i odgovornost u obavljanju svog posla", istakao je Hrapović.

Ta odgovornost, kako je rekao, potvrđena je i prethodnih dana, u šta, kako je naveo, nije ni sumnjao.

"Birajući svoj životni poziv, vi ste nesumnjivo odabrali najhumaniju i zasigurno jednu od najtežih i najodgovornijih profesija. Spašavanje života i svakodnevna briga o zdravlju pacijenata i stanovništva to svakako jeste", kazao je Hrapović.

Kako je naveo, u svakoj profesiji postoje situacije u kojima je lična i profesionalna odgovornost na posebnom ispitu.

"Za sve vas, to je ovaj trenutak. Vi ste na prvoj liniji odbrane od narastajuće epidemije, a institucije sistema i građani podrška u preduzimanju mjera da posljedice budu kontrolisane i što manje", kazao je Hrapović.

On je rekao da u danima koji slijede očekuje od zaposlenih u zdravstvenom sistemu da još jednom ulože dodatne napore i svojom sigurnošću, odgovornošću i energijom pomognu da zajednički pobijede tu bolest i da kao sistem i društvo polože i taj ispit.

Izvor: MINA News