08-04-2020

Hrvatska: Od koronavirusa preminula još jedna osoba, 61 novi slučaj

Koronavirusom su u Hrvatskoj su zaražene 1343 osobe, što je 61 više novozaraženih u posljednja 24 sata. Preminula je jedna osoba, što je vezano za bolnicu u Splitu, objavljeno je na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Hrvatska: Od koronavirusa preminula još jedna osoba, 61 novi slučaj | Radio Televizija Budva

Foto: AFP

"Do sada je obavljeno ukupno 13.125 testiranja, a 359 osoba je hospitalizovano", istakla je direktorica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

"Nema opuštanja, nećemo se posjećivati nego ćemo pokloniti zdravlje tako što ćemo se čuvati jedni druge. Molim vas", apelovala je ona.

Otvorene tržnice

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica. Takođe, apelovao je na građane, da u vrijeme isplate penzija odgode odlazak u poslovnice banaka i daju prednost starijim sugrađanima.

"Dobili smo zadnju potvrdu iz lokalnih centara civilne zaštite da su pripravni za poseban način rada tržnica za vrijeme epidemije te je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica po striktnim pravilima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Odluka stupa na snagu", kazao je ministara Božinović, prenosi HRT.

Izvor: HRT