02-08-2018

I u avgustu kiša, grad, jaki vjetrovi...

Svi prognostički materijali pokazuju da će avgust biti stabilniji nego jul, ali će i tokom, inače najtopllijeg mjeseca u godini, biti serija vremenskih nestabilnosti.

I u avgustu kiša, grad, jaki vjetrovi... | Radio Televizija Budva

To je u Jutarnjem programu Nacionalnog Javnog servisa saopštio direktor Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, Luka Mitrović.

On je podsjetio da je ova godina bila karakteristična po ekestremnim padavinama u februaru i martu, ali i tokom ljetnjih mjeseci.

"Svi prognostički modeli govore da ćemo još danas i sjutra imati nestabilnosti. Od sjutra će biti stabilnije vrijeme koje neće dugo potrajati, opet će biti u seriji od tri četiri dana toplo, temperature će biti preko 35 stepeni. U sjevernom regionu biće manje mogućnosti za popodnevne nestabilnosti", rekao je Mitrović.

Nove vremenske nestabilnosti nakon 8. avgusta usloviće nepogode, grad, jake vjetrove.

"Nemamo dakle stabilne prilike karakteristične za ljeto. Ipak će avgust biti stabilniji nego jul", rekao je Mitrović, prenosi RTCG.

Kad je riječ o kišnom periodu tokom juna i jula, Mitrović je rekao da je na Žabljaku od 60 dana čak 39 bilo kišnih, u Rožajama ih je zabilježeno 38, Bijelom Polju 34, a u Kolašinu 35.

"Praktično je svaki dan bio s padavinama", zaključio je Mitrović.