28-05-2021

IJZ: Novoinficiranih 47, jedan iz Budve

U Crnoj Gori su, od posljednjeg presjeka, preminule dvije osobe inficirane koronavirusom, a registrovan je 41 novi slučaj infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

IJZ: Novoinficiranih 47, jedan iz Budve | Radio Televizija Budva

Iz IJZ su kazali su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom četvrtka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.457 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice osam, iz Rožaja i Berana po šest, Nikšića pet, Bara četiri, Kotora i Bijelog Polja po tri, Herceg Novog dva i iz Budve, Danilovgrada, Pljevalja i Andrijevice po jedan.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu su prijavljena dva smrtna slučaja, iz Podgorice i Herceg Novog, od kojih je mlađi imao 61, a stariji 80 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.580.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 84 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 928.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 99.518.

U Podgorici su trenutno aktivna 282 slučaja koronavirusa, Rožajama 113, Pljevljima 89, Bijelom Polju 88, Nikšiću 75, Beranama 51, Baru 36, Kotoru 26, Tivtu 24 i Ulcinju i Budvi po 22.

U Herceg Novom i Tuzima aktivno je po 15 slučajeva koronavirusa, u Danilovgradu 14, Mojkovcu deset, Andrijevici i Kolašinu po devet, u Plavu i na Žabljaku po šest, Petnjici i Šavniku po pet, na Cetinju četiri i u Gusinju dva.

U Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.