27-02-2021

Imate problem sa nesanicom? Postoje namirnice koje će vam pomoći da lakše zaspite

Ukoliko imate problema sa nesanicom i ne možete da zaspite, ovo je idealno rješenje za vas.

Imate problem sa nesanicom? Postoje namirnice koje će vam pomoći da lakše zaspite | Radio Televizija Budva

Foto, pexels, Polina Tankilevitch

Ako ste jedni od onih koji se prevrću cijelu noć po krevetu, bez mogućnosti da zaspite, onda je ovo pravi tekst za vas. Naučna istraživanja pokazala su da na naš san utiče ono što smo pojeli za večeru.

Ne postoji hrana koje će biti tako čarobna da nas stavi u stanje sigurnog sna. Ipak, možemo da pobošljamo kvalitet noćnog odmora tako što ćemo jesti najmanje dva sata pred odlazak u krevet” tvrdi nutricionista Džesika Kec iz Njujorka, prenosi "elle.rs".

Doktorka je otkrila i šta je dobro unijeti u organizam pred spavanje:"Čia semenke, orasi i proteini pozitivno djeluju na spavanje. Takođe, jela sa smeđim pirinčem su odlična, ako vas muči nesanica. Kombinujte namirnice bogate aminokiselinama sa npr. avokadom, jer je bogat magnezijumom, koji omogućava relaksaciju mišića.

Ako ne možete da ne jedete dva sata pred spavanje, onda biste ono što pojedete ujutru za doručak trebali da jedete i uveče.

"Ovsena kaša sa bananom je jedna opcija, topla čaša mlijeka je takođe preporučljiva. Bitno je da se držite podalje od hrane koje je bogata kofeinom i veštačkim šećerom", rekla je doktorka koja se bavila ovim istraživanjem.