29-04-2016

Italijanski turoperatori posjetili Crnu Goru

U organizaciji Turističke organizacije opštine Budva i Nacionalne turističke organizacije, uz podršku turističkih organizacija Cetinja i Kotora, Hotela “Maestral” i Turističke agencije “Adria DMC”, protekla tri dana u Crnoj Gori je boravilo 34 predstavnika renomiranih turističkih agencija sa juga Italije.

Italijanski turoperatori posjetili Crnu Goru | Radio Televizija Budva

Cilj ove studijske posjete ili “Fun trip-a” bio je upoznavanje sa potencijalima Budve, ali i Cetinja i Kotora, kako u smislu prirodnih ljepota, posebno obale, tako i hotelskih i restoraterskih sadržaja, ali i bogate istorije i kulture koja ja potencijalnim turistima dostupna.

Italijanski agenti koji se bave direktnom prodajom Crne Gore na njihovom tržištu, pored obilazaka čak 17 hotela u Budvi i Petrovcu i razgovorima sa menadžerima prodaje o potencijalnoj budućoj saradnji, upoznali su se i sa istorijskim jezgrima sva tri grada, ali i zaleđima, koja su veliki potencijal razvoju ruralnog turizma.

“Lično sam već upoznat sa Crnom Gorom, više puta sam boravio ovdje, ali sada prvi put dovodim turoperatore da upoznaju vašu lijepu državu” – istakao je Mikele Viola iz Turističke agencije “ Basic one”, iz Barija. Viola prenosi utiske članova grupe koji su oduševljeni hotelima, prirodom, ali i načinom života naših građana.

“Italijani se mogu osjećati u Crnoj Gori kao kod kuće, posebno zbog kuhinje, jer se sve priprema na sličan način kao kod nas. Sve strukture za prijem stranih gostiju su na visokom nivou, mi Italijani smo navikli na dobar standard, zato nam Crna Gora odgovara” – dodaje Viola.

Prema riječima Jelene Rađenović, direktorke Turističke organizacije opštine Budva, značaj ovakvih posjeta je izuzetno veliki. TOB ih organizuje samostalno ili u saradnji sa NTO-om najčešće u periodima pred i post sezone.

“Italijani su najbrojniji gosti sa zapadno-evropskog tržišta u Budvi. Prošle godine smo zabilježili oko 30.000 dolazaka, a očekujemo da posjete poput ove rezultiraju sa što više dolazaka u dužem vremenskom periodu” – istakla je direktorka TOB-a i naglasila dobru avio – povezanost sa jugom Italije, koja može biti jedan od ključnih razloga novom broju gostiju.

Italijanski turoperatori su puni dobrih utisaka danas napustili Crnu Goru, a studijska grupa koja je brojala 34 člana, jedna je od najbrojnijih koju je Turistička organizacija opštine Budva organizovala tokom poslednjih nekoliko godina.

foto: yesmanair