26-04-2018

Italijanski turoperatori zainteresovani za vansezonske aranžmane

Italijanski turoperatori, koji su boravili u Crnoj Gori, zainteresovani su za vansezonske aranžmane u Herceg Novom, saopštio je predsjednik agencije Go4Sea, koja je i organizator posjete, Alessandro Santelia.

Italijanski turoperatori zainteresovani za vansezonske aranžmane | Radio Televizija Budva

Predstavnici turoperatora iz Rima, Napulja, Barija i Lećea, četiri dana su boravili u Crnoj Gori. Prije posjete Herceg Novom turoperatori su obišli Ulcinj, Bar, Skadarsko jezero, Budvu, Kotor i Perast.

„Izuzetno smo zadovoljni ovom posjetom. Volim Herceg Novi u koji sam često dolazio i po meni je on jako interesantan za vansezonske aranžmane. Jer, planiramo da našim klijentima u Italiji nudimo grupne turističke programe za šta je ovaj grad kao stvoren sa svojim zaleđem i pozicijom“, kazao je Santelia.

On je najavio ponovni dolazak u septembru kada će biti precizirani aranžmani u okviru vansezonske turističke ponude, prenosi Radio Jadran.

Santelia je rekao da Herceg Novi ima specifičnost ponude, kombinovanje izleta i više doživljaja u jednom danu, boravka na moru, a potom odlazak na pješačke, biciklističke ili planinarske ture padinama Orjena.

On je pohvalio kapacitete hotela Sun Resort u kojem je organizovan zajednički ručak i poslovni sastanak sa predstavnicima agencije Kompas Montenegro, koja je sa crnogorske strane i organizator posjete.

Iz agencije Kompas Montenegro kazali su da je emitivno tržište sa kojeg dolaze njihovi gosti dodatno interesantno, jer iz Rima postoji redovna avionska linija za Podgoricu, a u julu počinje i čarter let Napulj – Bari – Podgorica.

“Tako da raste zanimanje gostiju tog dijela Italije“, dodali su iz agencije.

Domaćin grupi od 26 predstavnika turističkih agencija iz Italije bila je Turistička organizacija Herceg Novi, koja je predstavnicima italijanskih turoperatora obezbijedila obilazak Starog grada i vožnju brodom do Žanjica i Mamule.