06-04-2016

Ivančević: Prve goste presrijeću bageri i šut

Dobar je buking, biće dobra posjeta, a koliko će biti uspješna sezona to ćemo vidjeti, kazao je Pobjedi predsjednik Odbora za turizam Privredne komore Crne Gore Dragan Purko Ivančević. On navodi da je sezona već počela, gosti dolaze, ali da ne mogu normalno da se kreću zbog radova na saobraćajnicama.

Ivančević: Prve goste presrijeću bageri i šut | Radio Televizija Budva

"Radovi na saobraćajnicama otežavaju transfere od aerodroma do hotela kao i izletnički program, zato je sada teško govoriti o kvalitetu. Ministar saobraćaja Ivan Brajović je najavio da će svi radovi na saobraćajnicama biti završeni do početka sezone, a sezona je počela što se turističkih poslenika tiče. Imamo porast sa svih tržišta. Imamo i nova tržišta. Prvi put poslije raspada Jugoslavije imamo čartere Tui iz Holandije i pojačane čartere Tui iz Rusije, kazao je Ivančević.

On navodi da će ove godine biti više Engleza i Njemaca i da treba ostvariti očekivanja partnera, turoperatora i gostiju.

"Treba obezbijediti kvalitet koji se od nas očekuje. Kada izbrojimo ono što je najvažnije, a to je novac onda možemo komentarisati uspjeh. Velika je obaveza za nas da turiste ugostimo i pokažemo da mi možemo da upravljamo našom destinacijom i da možemo da konkurišemo za značajni dio kolača evropskog tržišta", tvrdi Ivančević.

Ivančević kaže da je neozbiljnost osnovni problem kojim dočekujemo prve goste.

"Javni sektor je zakazao. Turistička mjesta su neuređena, obalom dominiraju ostaci privremenih objekata od prošle godine, neuređena šetališta, pločnici, pokvarena rasvjeta, nečistoća... ističe Ivančević. Da li će se glavni krivac javni sektor, kako navodi, popraviti vidjećemo", rekao je on.