04-06-2020

Ivković: Budvi je nužan novi početak

Završena je još jedna tragikomična predstava u režiji budvanske koalicije DF, Demokrate, SDP i URA, kazao je u saopštenju predsjednik OO SD Budva Petar Ivković istakavši da su uspjeli da na jednom mjestu vide svu "demokratsku zrelost" vladajuće koalicione družine, te da je Budvi nužan novi početak.



"Vrijeđanje, omalovažavanje, pominjanje porodica, prijetnje, grubo kršenje Poslovnika, Statuta i Zakona o lokalnoj samoupravi, dozvoljavanje da govornicu zloupotrebljavaju oni koji nijesu imali pravo da učestvuju u raspravi. Zaista je dobro što je RTV Budva, sa jednom veoma čudnom i "nužnom" dvosatnom pauzom u prenosu, ovjekovječila sav kapacitet trenutno vladajuće koalicije", rekao je on.

Ivković smatra da je nevjerovatno da DF i Demokrate hoće nekoga da ubijede da i dalje treba da su na vlasti.

"I da se onako zajedno grčevito bore za još par mjeseci mandata, ako samo imamo u vidu koliko je njihova troipogodišnja pogrešna politika i nesloga bila štetna za građane Budve. Samo ćemo podsjetiti sve građanke i građane Budve, što su oni, čije su smjene neminovne, pričali jedni o drugima. Krsto Radović je izjavio: "jedino što sam ja konkretno od gospodina Carevića čuo je zahtev da mu se nadoknadi 2,5 miliona eura koje mu je dužan ostao Svetozar Marović iz jednog od njegovih zajedničkih poslova, a čiji sudski epilog se tek očekuje. Svaka druga priča gospodina Carevica, je čista demagogija i politički populizam, naravo osim kada se radi o njegovim ličnim interesima gdje je vrlo konkretan i ubjedljiv." Čak su mu budvanske Demokrate poručivale da se ne bruka viša, nazvavši ga "običnim potrčkom šefova DPS-a i mafije u Crnoj Gori" koga je "izmislio Sveto Marović". Sa druge strane Carević je govorio: "Demokrate prave opstrukciju od prvog dana. Nijesu preboljeli one dječije bolesti. Žalimo što imamo takvog koalicionog partnera." Takođe, DF-ovci su Demokrate u Budvi nazivale raštimovanim budvanskim orkestrom", naveo je predsjednik OO SD Budva.

Ne treba, nastavlja Ivković, zaboraviti ni njihove koalicione prirepke SDP i URA, koji, prema njegovim riječima, zbog par lokalnih funkcijica održavaju sve vrijeme ovakvu vlast u Budvi.

"Čak se drznu da nekome nešto morališu o tome kome pripada odbornički mandat, a izgleda da su ga isti oni oteli. Naravno, njihova avantura u Budvi se završava sa mandatom ove i ovakve vlasti, jer na sreću Budvanki i Budvana, nećemo ih poslije izbora gledati u budvanskom parlamentu, osim ako ne pređu, što ne bi bilo čudno, u DF ili Demokrate."

Socijaldemokrate, ističe on, kao jedina partija koja participira u lokalnom parlamentu, a nije nikada bila u vlasti u Budvi, sa punim pravom mogu reći da je Budvi nužan novi početak.

"I to novi početak sa kulturnim, emancipovanim i stručnim ljudima koji će biti njeni pravi reprezenti i naporno svakodnevno raditi da ona bude bolje i kvalitetnije mjesto za život svih njenih sugrađanki i sugrađana. To je najrealniji i jedini mogući scenario kojeg ni ovakvi degutantni politički performansi, koje smo gledali ovih dana, ne mogu spriječiti", zaključuje se u saopštenju.