05-01-2018

Iz AMSCG upozorili na poledicu na sjeveru

Na magistralnom putu Cetinje - Budva, na dionicama Brajići-Lapčići i Košljun-Zavala do 9. januara neće biti potpune obustave saobraćaja, već će se on preusmjeriti na jednosmjerni, uz obavezno poštovanje semaforske signalizacije.

Iz AMSCG upozorili na poledicu na sjeveru | Radio Televizija Budva

U Crnoj Gori se saobraća po suvim putevima, dok na sjeveru ima poledice.

Iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG) savjetovali su vozače da budu naročito oprezni preko mostova, prevoja i na prilazima tunelima.

“Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja”, kazali su predstavnici AMSCG.

Upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Ulcinj - Krute, saobraćaj će biti obustavljen od devet do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Mimo tih termina saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.
(kraj) sam