05-05-2020

Iz barske bolnice otpušteni svi pacijenti liječeni od Kovida-19

Pacijenti liječeni na Infektivnom odjeljenju barske bolnice otpušteni su nakon što su imali dva uzastopna negativna testa na korona virus. Kako su kazali iz Opšte bolnice "Blažo J. Orlandić", pacijenti su, u dobrom zdravstvenom stanju, otpušteni na dalji kućni oporavak.

Iz barske bolnice otpušteni svi pacijenti liječeni od Kovida-19 | Radio Televizija Budva

Opšta bolnica u Baru (Foto: rtcg.me) Opšta bolnica u Baru (Foto: rtcg.me)
"Medicinsko osoblje Opšte bolnice Bar uložilo je velike napore u tretmanu pacijenata inficiranih korona virusom, a činjenica da naši pacijenti sada odlaze svojim kućama oporavljeni od ove bolesti predstavlja veliku satisfakciju za sav uložen rad i trud, za sve naše zaposlene", kazao je direktor bolnice dr Dragoslav Tomanović.

Opšta bolnica Bar u posljednjih 15 dana nije zabilježila nove slučajeve infekcije korona virusom. To, kako navodi, potvrđuje da je odnos građana i poštovanje propisanih mjera bilo na velikom nivou, čime je sačuvano zdravlje građana.

Direktor bolnice ističe da su kapaciteti bolnice ostali očuvani za naredne faze i izazove u pružanju usluga pacijentima.

"Zahvaljujem na poštovanju mjera građanima Bara, kao i građanima svih primorskih opština koje gravitiraju našoj bolnici koja je regionalni centar za COVID pacijente na Crnogorskom primorju, jer su primjenom mjera prevencije pomogli očuvanju svog zdravlja, a takođe i nama u Opštoj bolnici u Baru, jer smo zbog odgovornog odnosa građana prema javnozdravstvenom riziku imali ograničeno širenje infekcije i manji broj pacijenata“, kazao je dr Tomanović.

"Za građane i sve nas u sistemu zdravstva ostaje neophodno da i dalje budemo na oprezu i da se pridržavamo mjera kako bi izbjegli eventualnu pojavu novih slučajeva i većeg širenja infekcije. U tom smislu, bolnica u Baru će i dalje biti spremna da odgovori potrebama za liječenjem pacijenata nesmanjenom brigom i posvećenošću, zaključio je dr Tomanović.