16-05-2019

Iz vodovoda poručuju da neće biti isključenja vode tokom ljetnje sezone

U susret glavnoj turtsičkoj sezoni pojedine javne institucije i opštinski organi danonoćno rade. U gradskom Vodovodu su u prethodnom periodu odradili veliki posao kako u toku sezone ne bi bilo problema sa vodosnadbijevanjem.

Iz vodovoda poručuju da neće biti isključenja vode tokom ljetnje sezone | Radio Televizija Budva

Nakon što se izašlo iz radova u Petrovu koji su izsikivali dvadesetčetvoročasovno radno vrijeme, jer se radilo na prespajanju cijevi iznad i rekonstrukciji cijevi ispod hotela Rivijera, direktorica Vodovoda i kanalizacije, kazala je da je zadovoljana dinamikom izvedbe radova koje su malo poremetile vremenske prilike.

Nakon Petrovca veliki obim posla čekao ih je u užem jezgru grada.

"U centru grada smo radili paralelno sa njihovim aktivnostima na rekonstrukciji atmosferskog kanala i rekonstrukciji mreže od Stare autobuske od poteza Perla sa jednim profilom cijevi, a od Perle do kuće Vujičića, to su radovi koji su bili u samom centru grada, a bilo je i onih van centra grada i biće ih još, za potebe Igara malih zemalja, doveli smo vodu na jedan lokalitet za streljanu 650 metara cijevi od dva cola i od raskrsnice ka tom objektu tri četvrtine, 200 metara cijevi, znači voda je dovedena" kazala je Jasmina Dokić direktorica Vodovoda i kanalizacije.

U naselju Lazi trenutno se izvode rekonstrukcije cijevi, a sa radovima se zbog kiše kasni dva dana, tako da je direktorica Vodovoda zahvalna Sekretarijatu za komunalno stambene poslove, na produžetku roka izvođenja radova, takođe gradski vodovod je angažovan i na gradskom šetalištu.

"Isto tako smo na šetalištu gdje sad ide rekonstruklicja, rekonstrustali cijev dužine 100 metara, kod Trokadera, pratimo i najavljene aktivnosti Komunalne inspeckije prikom uklanjnja privremnih objekata, bolje je da vodovod deamontira satove, da ne dodđe do oštećenja mreže, imamo najavu za pet uklanjnja uz našu asistenciju. Čišćenje kanala Starog grada nastupiće krajem mjeseca, radi dinamike psolovanja i da bi duži bili što duže čisti" kazala je Dokić.

Iz Vodovda su poručili da će vode biti u predstojećoj sezoni kao i da uzdaju u nove cijevi.