05-03-2021

Izašao sedmi broj časopisa Dijalog - glasilo profesora i učenika srednjih škola u Crnoj Gori

Bazična kategorija ono na šta se mi oslanjamo u ovom časopisu je debatni program, a ključna rubrika je “Debata otvara vrata”, kazao je gostujući u televizijskom programu Krsto Vuković, glavni urednik časopisa Dijalog.

Izašao sedmi broj časopisa Dijalog - glasilo profesora i učenika srednjih škola u Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen TV Vijesti

“Nakon duže pauze upustili smo se ponovo u ovaj ozbiljan projekat u koji je uključeno je oko 60 škola. Tu je dosta pitanja, materijala iz korpusa vaspitno obrazovnog rada i trudimo se da sve ono što targetira prosvjetnu populaciju i učenike obradimo.

"Bazična kategorija, ono na šta se mi oslanjamo u ovom časopisu je debatni program i kljućna rubrika “debata otvara vrata”. U toj rubrici ne predstavljamo samo rezultate sa takmičenja učenika već prezentujemo informacije koje su bitne i koje nas vode skorom obilježavanju jubileja 25 godina rada i postojanja debatnog programa u Crnoj Gori", kazao je gostujući u jutarnjem programu TV Vijesti Krsto Vuković, urednik časopisa.

Časopis se još bavi temama koje se tiču reforme obrazovanja, sistema kompletnog školovanja, a osnova je kultura dijaloga, razmjena iskustava i informacija. Neke od rubrika su umjetnost, muzika moj život, literarne strane gdje je predstavljeno stvaralaštvo profesora i učenika, sportska rubrika te predstavljanje po jedne škole.

“Mi u svakom časopisu predstavljamo i po jednu školu. Ono što se ne zapiše kao da nije ni postojalao što nije dokumentovano i na izvjestan način i obrađeno uz komentare vrlo se brzo zaboravi“, kazao je Vuković.

J.M.