27-02-2019

Izložba dječijih radova „Ljepota različitosti kroz kontinente“

U organizaciji Narodne biblioteke Budve i vrtića „Moj Svijet“ koji vodi psihološkinja Nada Božović, u petak, 1.marta od 18 do 20 sati u holu Akademije znanja biće otvorena izložba dječijih radova pod nazivom „Ljepota različitosti kroz kontinente“.

Izložba dječijih radova „Ljepota različitosti kroz kontinente“ | Radio Televizija Budva

Radom u grupama prilagođenim uzrastu djece, kroz dramatizaciju, radionice za finu i krupnu motoriku, kroz muziku, ples, govorno-jezičke i matematičke aktivnosti nastala je tema „Ljepota različitosti kroz kontinente“.

Učenjem i upoznavanjem sa načinima kako ljudi iz različitih krajeva svijeta, od Evrope, preko Afrike, Azije i Amerike, vide, izražavaju i vrjednuju stvaralaštvo i umjetnost nastala je istoimena izložba.

Škotski kilt, germanske rune, babuške, afrička plemena, indijska božanstva, japanski zmajevi, indijanski vigvam i pregršt ostalih obilježja koja simbolišu stvaranje i predstavljaju umjetnost naroda bili su inspiracija u radu sa djecom i nastajanju izložbe.

U ime vaspitno-obrazovne ustanove „Moj Svijet“ izložbu „Ljepota različitosti kroz kontinente“ otvoriće psihološkinja Nada Božović, a na ju-tjub kanalu vrtića biće postavljen video materijal o nastajanju i pripremi same izložbe.