08-01-2019

Izložba Ivane Babić večeras u Podgorici

Nakon prošlogodišnje izložbe “Obrisi” u Budvi i Kotoru, mlada budvanska slikarka i arhitekta Ivana Babić priprema novu izložbu slike na stalu malog formata “Linije dodira” u Podgorici u intimnom prostoru galerije KONCEPT. Izložba će biti otvorena večeras, u 19 sati.

Izložba Ivane Babić večeras u Podgorici | Radio Televizija Budva

Ivana Babić je rođena 28. maja 1984. u Sarajevu. Osnovno i srednje obrazovanje je stekla u Budvi, dioplomirala je 2008. na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici sa zvanjem diplomirani inžinjer arhitekture.

Dobitnik je nagrade grada Podgorice za odličan studentski uspjeh u 2006. godini.

Od 2008-2014. radila je kao saradnik u nastavi na Arhitektonskom fakultetu.

Slikarstvom se bavi od djetinjstva. Izlagala je na više kolektivnih izložbi od kojih izdvaja prošlogodišnje IV Međunarodno bijenla akta u Petrovcu gdje se po prvi put predstavila u tehnici slike na staklu malog formata i prestojeću izložbu, koja će biti otvorena u hercegnovskoj dvorani Park 12. januara ove godine na kojoj će biti prestavljeni radovi velikog formata prve rezidencije pod nazivom “ARTist in Residence”, Tvrđava Španjola u organizaciji NVO Sinergija iz Herceg Novog.

Do sada je imala dvije samostalne izložbe pod nazivom “Obrisi”
– Galerija Solidarnosti –Palata Pima, mart 2017.
– Moderna galerija Budva, april-maj 2017.

Učesnik je ovogodišnjeg 52. Hercegnovskog zimskog salona.

Neke od njenih novih ostvaranja u tehnici slike na staklu biće objavljene u aprilskom broju internacionalnog časopisa 1340ART magazine.