31-05-2019

Izložba minijatura „Linije dodira“ Ivane Babić večeras u Budvi

Budvanska publika će imati priliku da se upozna sa neobičnom tehnikom naše sugrađanke Ivane Babić, na otvaranju izložbe u prostoru kafe galerije „Bluecat“ u Starom gradu u Budvi, večeras u 20h.

Izložba minijatura „Linije dodira“ Ivane  Babić  večeras u Budvi | Radio Televizija Budva

Posjetioci će imati priliku da pogledaju izložbu malog formata u kombinovanoj tehnici na staklu koja obuhvata dvadeset aktova do sada predstavljenih na samostanoj izložbi u januaru mjesecu u Podgorici i dva rada iz selekcije IV Međunarodno bijenale akta ˮMarko K. Gregovićˮ i ovogodišnjeg 52. Hercegnovskog zimskog salona. Izložba će biti odvorena do 21 juna.


Ivana Babić je rođena 28.05.1984. godine u Sarajevu, Republika BiH. Diplomirala je na januara 2008. na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici sa zvanjem diplomirani inžinjer arhitekture . Dobitnik je 19. decembar grada Podgorice za najboljeg studenta arhitekture za 2006. godinu. Pored slikarstava bavi se i radom u struci u oblasti projektovanja i dizajna. Živi i radi u Budvi. Ovo je njena 6. samostalna izložba, koja je uslijedila neposredno nakon izložbe u galeriji hotela „Adria“ u organizaciji ART Press-a gdje se predstavila sa slikama u tehnici ulje i akril na platnu.

U periodu od 2003. do danas učestvovala je na više kolektivnih i grupnih izložbi i samostalnih izložbi.

SAMOSTALNE IZLOŽBE:
- Izložba slika „ Obrisi“, Galerija Solidarnosti –Palata Pima, mart 2017.
- Izložba slika „ Obrisi“, Galerija Solidarnosti –Moderna galerija Budva, april-maj 2017.
- Izložba malog formata „Linije dodira“- Koncept art space, Podgorica , januar 2019.
- Retrospektivna izložba – galerija hotela Adria, Budva, maj 2019.
- Izložba malog formata „Linije dodira“ – art & chill „BlueCat“, Budva, jun 2019.