18-10-2021

Izložba minijatura na staklu autorke Ivane Babić sjutra u Tivtu

Izložba minijatura na staklu autorke Ivane Babić biće otvorena u utorak, 19. oktobra u Muzeju i galeriji Tivat sa početkom u 19 sati.

Izložba minijatura na staklu autorke Ivane Babić sjutra u Tivtu | Radio Televizija Budva

Ivana Babić je rođena maja 1984. godine u Sarajevu, Republika BiH. Diplomirala je januara 2008. na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici sa zvanjem diplomirani inžinjer arhitekture. Dobitnik je nagrada:

– nagrada Građevinskog fakulteta u Podgorici za izuzetan studentski uspjeh, 2004. godine

– nagrada 19. decembar grada Podgorice za najboljeg studenta arhitekture za 2006. godinu.

– III nagrada Konkurs za dizajn –Idejno rješenje spomenika Kralju Aleksandru I Karađorđeviću u Somboru. (koautor), jul 2019.

U periodu od 2008. do 2014. radila je kao saradnik u nastavi na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici na predmetima Arhitektonska i kompijuterska grafika I i II, Arhitektonska analiza I i II i Sintezni projekt.
Ivana Babić imala je do sada devet samostalnih i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a likovnoj publici u Tivtu predstaviće se minijaturama u kombinovanoj tehnici na staklu, iz dva ciklusa “Linije dodira” i “Underwater”. Izložbu koja će biti postavljena u galerijskom prostoru u prizemlju svečano će otvoriti istoričarka i teoretičarka umjetnosti Marija Saičić na platou ispred galerije.