29-05-2020

Jelušić: Došao je trenutak da Budva izađe iz blokade

Došao je trenutak da Budva izađe iz blokade, i da se oni koji su od Budve napravili grad revanšizma i mržnje presele u opozicione klupe. Njihov cilj nije bio boljitak Budve, već podjela političkog miraza, kazao je u saopštenju za javnost predsjednik OO DPS Budva Predrag Jelušić.


Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Istovremeno, turistička sezona u ovako osjetljivim uslovima zahtijeva efikasnu upravu grada. Budvi fali zdravija politička energija, fale joj novi ljudi koji će lišeni hipoteke međusobnog nepovjerenja, početi da rješavaju nagomilane probleme Budvana.

Ne čudi nas da se odlazeća vlast, čiji je mandat obilježen palanačkim manifestacijama, odlučila da u istom stilu siđe sa scene. Umjesto da džentlmenski podnesu ostavke, opredijelili su se da završnu tačku svog odlazećeg cirkusa izvedu pod šatorima, dakle, onako kako su i počeli, loše i neorganizovano. Koliko tragično doživljavaju silazak sa vlasti najbolje pokazuje jutrošnja skandalozna koreografija u vidu lijepljenja plakata nezavisnog odbornika Džakovića, što je anticivilizacijski i primitivni čin nedostojan lokalne uprave jednog grada sa dvoipomilenijumskom tradicijom.

Treba znati da se koalicija u Budvi odavno raspala, i sad je Budvanima jedino preostalo da pokažu još malo strpljenja i isprate posljednji čin blamaže onih koji su kompletan mandat potrošili u međusobnim svađama, uvredama i optužbama. Čak je i mržnja koju osjećaju prema DPS-u bila u sjenci njihove međusobne netrpeljivosti.

Konačno, Budva i interes Budvana, za ove tri i po godine konstantno su bili u drugom planu. Metropola turizma nije doživjela nikakvu promociju kao turistička destinacija, već se njeno ime spominjalo u kontekstu nacionalističkih podjela i koalicionih svađa. Zato su te tri i po godine za Budvu - izgubljene godine.