24-09-2020

Jelušić i Kažanegra podnijeli ostavke na odbornička mjesta, pauza u zasijedanju od sat vremena

Predsjednik SO Budva Krsto Radović, nakon usvojene prve četiri tačke Dnevnog reda i dopune Dnevnog reda, najavio je pauzu u zasijedanju u trajanju od sat vremena, kako bi zasijedali Odbor za Statut i propise i Odbor za izbor i imenovanja.

Jelušić i Kažanegra podnijeli ostavke na odbornička mjesta, pauza u zasijedanju od sat vremena | Radio Televizija Budva

Trećoj sjednici lokalnog parlamenta prisustvuje 22 od ukupno 33 odbornika.

Na sjednicu nije došlo 11 odbornika koalicije DPS, SD, LP i Crnogorske.

U svojstvu Predsjednika loklnog parlamenta Radović je predložio dopunu Dnevnog reda sa Predlogom Odluke o poništavanju Odluke SO Budva od 27. juna ove godine, a koja se odnosi na razrješenje predsjednika Opštine Nikole Divanovića, koji je na ovu funkciju, kako se navodi u obrazloženju, izabran na 38. sjednici lokalnog parlamenta, na mandat od četiri godine.

Odbornici su u prvom dijelu zasijedanja usvojili prve četiri tačke dnevnog reda, koje se odnose na Rješenja o imenovanju Odbora za Statut i propise, za finansije privredu i razvoj, za planiranje i uređenje prostora, komunalno stambenu djelatnost i imenovanje Odbora za društvene djelatnosti i međuopštinsku i međunarodnu saradnju.

Ostavke na mjesta odbornika SO Budva danas su podnijeli Katarina Kaženegra i Predrag Jelušić sa izborne liste "Za Budvu! Za Crnu Goru" Milo Đukanović! DPS - SD - Crnogorska - LP", zbog obavljanja direktorskih funkcija u HG Budvanska rivijera i JP Morsko dobro, a u skladu sa Zakonom o spriječavanju korupcije.

D.B; M.S; D.P;