03-06-2020

(VIDEO) Jelušić: Sačekajmo mirno izbore, ako treba i skraćenje mandata i izađimo iz ovoga dostojanstveno

U ovom trenutku nikako nije smjelo da se insistira da se pravi kombinatorika van Budve, jer je tamo napravljena, da se ovdje mijenja vlast dva mjeseca pred izbore, kazala je na sjednici lokalnog parlamenta odbornica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić, dodajući da smatra da Radović ne treba da bude smijenjen, te da treba sačekati mirno izbore, ako treba i skratiti mandat i izaći iz ove situacije dostojanstveno.

(VIDEO) Jelušić: Sačekajmo mirno izbore, ako treba i skraćenje mandata i izađimo iz ovoga dostojanstveno | Radio Televizija Budva

"Počela bih činjenicom da smo u 12 sati imali hitnu sjednicu koja nije imala kvorum a vezana je za WTE. Rezultati su plaćene garancije države koja je ćutala na bezakonje. Je li nešto što se manje tiče Opštine Budva situacija u kojoj su zbog garancije više od hiljadu zaposlenih ostali bez primanja? Je li to manje bitno od smjene predsjednika Skupštine? Ono što je tužno da su građani Budve pristali da učestvuju u ovome, a za nama je važnije bilo i WTE i ono od čega ova Opština treba da živi. Ne vidimo konflikt interesa na vrhu države. Govorite da smo nesložni. Tačno je.. samo je nesloga otvorila puteve novca", kazala je ona.



Nema ništa lošeg, kako dodaje, što su bili nesložni, to je prirodno, postavljajući pitanje, da li je smjena rukovodstva ove opštine jedini cilj.

"Po mom mišljenju nije. Cilj je mnogo maligniji, cilj je u tome da se iz ljudi izvuče primitivizam zbog osjećaja prevarenosti, poraženosti i da se stalno smjenjuju svi drugi izbori. Zato sam ja željela da svi koji imaju volju podrže koaliciju na vlasti. U ovom trenutku nikako nije smjelo da se insistira da se pravi kombinatorika van Budve, jer je tamo napravljena. Da se ovdje mijenja vlast dva mjeseca pred izbore. Ja ne bih rekla da Radović treba da bude smijenjen. Sačekajmo mirno izbore, ako treba i skraćene mandata i izađimo iz ovoga dostojansteno", poručila je Jelušić.