11-09-2016

Jovanović: Nema organizovane brige o mladima Budve

Jovanović: Nema organizovane brige o mladima Budve | Radio Televizija Budva

"Izborna lista "Cdu: Volimo Budvu!" smatra da je jedan od najvećih propusta vlasti u opštini Budva potpuno odsustvo organizovane podrške i brige o našoj omladini.

Budvanska vlast je godinama svodila "brigu" o mladima na organizovanje skupih koncerata zvučnih imena iz regiona i svijeta. Uz to, organizovanje muzičkih dešavanja i festivala je svakako interesantno za mlade. Međutim, to nijesu sadržaji koji odgovaraju socijalnim, obrazovnim i drugim potrebama naših mladih ljudi.

Institucije koje u budvanskoj opštini vode brigu o mladima i omladini ili postoje samo na papiru, ili uopšte ne postoje.
Naša izborna lista "Cdu: Volimo Budvu!" je spremna da, po preuzimanju vlasti i odgovornosti za oporavak i razvoj Budve, pokrene aktivnosti koje će uspostaviti organizovanu brigu o našoj omladini.

Smatramo da se, među problemima i rizicima sa kojima se susrijeću mladi, svakako mora povesti računa o prevenciji i borbi protiv narkomanije. Organizovaćemo, u saradnji sa Vladom Crne Gore, ali i sa specijalizovanim institucijama i NVO, Centar za prevenciju i borbu protiv narkomanije i Savjetovalište za mlade.

Uz ovo, smatramo da je neophodno da se Opština uključi u podršku profesionalnom i stručnom osposobljavanju mladih. Stalni deficit kadrova u turizmu nameće potrebu da se i lokalna vlast uključi u ove aktivnosti, kroz različite forme privatno-javnog partnerstva.

Na kraju, kako to ističemo u našem Programu sanacije i obnove Budve, nova opštinska vlast će, kao jedan od svojih prioriteta, uspostaviti novi odnos prema razvoju timskih sportova u Budvi, kao najboljem modelu za promociju i napredovanje mladih talentovanih sportista.

Obnovimo Budvu, unaprijedimo Budvu, volimo Budvu", navodi se u saopštenju koje potpisuje Milica Jovanović, kandidatkinja za odbornicu na izbornoj listi "Crnogorska demokratska unija: Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević"