20-09-2017

Jovović: Donirajte krv, jer krv život znači

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Radivoje Pima proteklog vikenda organizovalo je lokalnu akciju na kojoj je prikupljeno 26 jedinica dragocjene tečnosti.

Jovović: Donirajte krv, jer krv život znači | Radio Televizija Budva

Cilj akcije, prije svega, bio je da se skrene pažnja na davaoce u Budvi, kao i da se probudi svijest gradjana o značaju doborovoljnog davanja krvi, kazao je predsjednik Društva Nenad Jovović.

“Tokom poslednjih osam mjeseci, prema statističkim podacima dali smo namjenski 150 jedninica krvi. Naše Društvo koje je nekada brojalo oko 400 aktivnih članova, trenutno ima oko 200. Želja nam je bila da skrenemo pažnju, da kroz naše kolektive pokušamo da skupimo što više jedinica, ali I da povećamo broj aktivnih davaoca krvi u Budvi”, istakao je Jovović.

On se zahvalio svima koji su uzeli učešće u lokalnoj akciji, posebno budvanskim Vatrogascima koji su se odazvali prvi, kao i vaterpolistima Budvanske rivijere, pozivajući sve zainteresovane da se priključe Društvu.

“Svi gradjani koji bi željeli da postanu članovi našeg Društva, mogu doći u novu kancelariju u prostorijama budvanskog Crvenog krsta, svakog radnog dana od 8 do 12 sati, gdje će dobiti sve potrebne informacije, naveo je Jovović podsjećajući, da se krv čuva samo 32 dana.

"Tako da je cilj, da se kroz manje a učestalije akcije prikupi što više ove dragocjene tečnosti koja život znači" poručio je Jovović.

D. Benić