29-09-2016

Jovović: Hitno potrebna strategija u oblasti sporta

Jovović: Hitno potrebna strategija u oblasti sporta | Radio Televizija Budva

"Izborna lista "Cdu: Volimo Budvu! – Dragan Purko Ivančević" smatra da su finansijska i sveukupna kriza, u kojoj se već duže vrijeme nalazi naša Opština, uticali da sport u Budvi bude na vrlo niskim granama. Nažalost, najveći problem našeg sporta nije nedostatak novca, već potpuno pogrešna strategija u ovoj oblasti. Sportisti Budve i gotovo svi sportski kolektivi su posljednjih nekoliko godina zapostavljeni i prepušteni sami sebi.

Mnogi sportski kolektivi, kojima smo se ponosili - i mi, i naš grad i država, su pred gašenjem. Glavni uzrok tome je upravo pogrešna politika dosadašnje vlasti i zanemarivanje sporta kao veoma bitnog segmenta u razvoju naše omladine i našeg grada.

Našem sveukupnom razvoju sporta je načinjena ogromna šteta zbog odsustva ozbiljne strategije. Za posljedicu takvog načina funkcionisanja sporta u našem gradu imali smo postizanje stihijskih rezultata i uspjeha koji su bili kratkog daha.

Krajnje je vrijeme da dođe do promjena u odnosu prema sportu u Opštini. Na prvom mjestu mora biti budvanska omladina. Moramo obezbijediti bolje uslove za rad, napraviti nove otvorene i zatvorene terene. Moramo ulagati u stručni kadar i sve što je potrebno da se budvanski sport vrati na put stare slave. Želimo da budvanske tribine ponovo budu pune navijača, a da na terenima budu naša djeca i naša omladina.

Kada govorimo o budvanskom sportu, ne mislimo samo na sportske klubove, već i na sve rekreativce u našem gradu. Budva nema biciklističke staze! Moramo to promijeniti.

U današnje vrijeme je evidentno koliko naša djeca provode vremena za kompjuterima, boraveći u virtuelnom svijetu, zatvoreni u svojim sobama i na taj način postaju određena vrsta zavisnika. Siguran sam da je sport jedan od najboljih načina za rješavanje tog problema, koji se i te kako odražava na razvoj i zdravlje naše djece.

Cdu će nakon preuzimanja vlasti predložiti sveobuhvatnu strategiju razvoja sporta u našem gradu, koja će garantovati da će sport biti tretiran nezavisno od politike i volje pojedinaca. Promjene su neophodne, a samo na ovaj način možemo osigurati da će sportski kolektivi biti "naši, budvanski i crnogorski" u pravom smislu te riječi i da ćemo se njima ponositi i uživati u njihovim uspjesima.

Izborna lista "Cdu: Volimo Budvu!" preuzima obavezu da te promjene sprovede u djelo. Spasimo Budvu, obnovimo Budvu, volimo Budvu", kazao je Nenad Jovović, kandidat za odbornika na konferenciji za štampu izborne liste "Cdu: Volimo Budvu! – Dragan Purko Ivančević".