14-05-2021

JPMD: Donesena odluka o jednostranom raskidu ugovora sa Vektra Bokom

Upravni odbor Javnog preduzeća Morsko dobro saglasan je da Javno preduzeće pokrene postupak o jednostranom raskidu Ugovora sa društvom “Vektra Boka“ A.D Herceg Novi.


Foto: Slavica Kosić

Na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora donešena je odluka o jednostranom raskidu ugovora sa firmom „Vektra Boka“ A.D Herceg Novi, zbog neizmirenih obaveza iz prethodnog perioda i ustupanje na korišćenje kupališta.

"Riječ je o Ugovoru koji je sklopljen između JP Morsko dobro i „Vektra Boka“ A. D Herceg Novi od 01.08.2008. godine na period od 20 godina odnosno do 01.08.2028. godine , a godišnja naknada utvrđena je u iznosu od 37. 904, 00 eura. Ugovorom su korisniku ustupljene četiri plaže i to: kupalište ispred hotela Plaža, kupalište ispred hotela „Tamaris“, kupalište ispred hotela „Igalo“ i kupalište Zanjic", saopšteno je iz Morskog dobra.

Upravni odbor je, kako su naveli, saglasan da se sprovede postupak ustupanja na korišćenje djelove morskog dobra koji su bili predmet raskinutog ugovora na period od 31.12.2021 godine do 31.12.2023. godine, u skladu sa Odlukom o davanju u zakup na korišćenje djelova morskog dobra prema Programu privremenih objekata.

"Direktor JP Morskog dobra Mladen Mikijelj je istakao da će shodno zakonskim okvirima, a u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Herceg Novi, predložiti da dva kupališta koja su predmet raskinutog ugovora budu ustupljena građanima na korišćenje, a preostala dva budu ustupljena nakon sprovedenog javnog poziva.
Prioritet novog rukovodstva za upravljanje morskim dobrom je uspostavljanje dobre saradnje sa lokalnim samoupravama i donošenje zajedničkih odluka, povećanjem broja kontrolora u svim primorskim opštinama, kako bi se smanjio broj zloupotreba od strane zakupaca", naglasili su iz ovog javnog preduzeća.



M.S.