02-11-2017

JPMD: Uskoro pristupna rampa za osobe sa invaliditetom i u Baru

Radovi na izgradnji pristupne rampe za osobe sa smanjenom pokretljivošću i osobe sa invaliditetom na plaži Topolica u Baru počeli su krajem oktobra, a očekivano je da će biti završeni do 30. novembra, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

JPMD: Uskoro pristupna rampa za osobe sa invaliditetom i u Baru | Radio Televizija Budva

Kako je istaknuto, radove izvodi preduzeće “Grand Design” iz Podgorice, a ukupna vrijednost izgradnje je oko 62 hiljade eura.

Pred početak turističke sezone Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom izgradilo je i pristupnu rampu za OSI na Slovenskoj plaži u Budvi, a krajem sedmice očekuju i početak radova na izgradnji pristupne rampe na ponti Seljanovo u Tivtu.

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore izvršilo je i nabavku mehaničke dizalice za potrebe osoba sa invaliditetom, koja će pred početak ljetnje turističke sezone 2018. godine biti postavljena na Žutoj plaži u Kotoru”, navodi se u saopštenju.

Pred početak ljeta u Budvi, Baru, Tivtu i Kotoru biće postavljene i specijalne kabine za presvlačenje, adaptirane za osobe sa invaliditetom.

Navedene aktivnosti Javno preduzeće ralizuje u saglasnosti sa Savezom udruženja paraplegičara Crne Gore i Pravilnikom o bližim uslovima i načinu prilagodjavanja objekata za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom.