12-12-2017

Kad Popoviću presude u Austriji, odgovaraće za ubistvo Budvanina Đuričkovića

Banjalučaninu Srđanu Popoviću (24), kojeg crnogorski istražitelji terete za ubistvo biznismena Gorana Đuričkovića iz Budve, još nije počelo suđenje pred austrijskim vlastima kojima odgovara za nedozvoljeno držanje droge

Kad Popoviću presude u Austriji, odgovaraće za ubistvo Budvanina Đuričkovića | Radio Televizija Budva

Kako je saopšteno, nakon okončanja sudskog postupka počeće proces izručenja, kada će se suočiti sa brojnim dokazima istražitelja. – potvrđeno je Pobjedi iz izvora bliskih istrazi.

Popović je uhapšen 3. avgusta u Gracu, a pretresom mu je nađena određena količina narkotika. Crnogorski istražitelji prikupili su dokaze da je počinio najteže krivično djelo - u oktobru 2015. godine snajperom sa zidina starog grada u Budvi ubio je Đuričkovića.

Ipak, i pored mnoštva dokaza koji ne idu u prilog osumnjičenom Popoviću, tužilac ga još nije saslušao. Njegovo saslušanje bilo je najavljeno još u septembru, ali, prema saznanjima Pobjede, tužilac se tim povodom još nije našao na teritoriji Austrije.

U ovom zločinu, kako je utvrdila policija, imao je više pomagača. Istragom je utvrđeno da je Popović iz Bosne i Hercegovine, sa jednim zemljakom, ilegalno ušao u našu zemlju, ubio Đuričkovića i na isti način napustio Crnu Goru, skuterom, vodenim putem. Odmah nakon ubistva Đuričkovića, inspektori su u uvali, u mjestu Platamuni, pronašli djelove zapaljenog skutera.

Iako su se počinioci zločina potrudili da ne ostave trag, vatra nije uništila ono što je bilo ključno za istragu – serijski broj i zemlju u kojoj je skuter proizveden. Utvrđeno je da se radi o skuteru „sidu“, proizvedenom u Austriji.

Opširnije u Pobjedi