08-03-2018

Kadović: Hitno riješiti problem na raskrsnici kod Opštine

Jedna od najkritičnijh tačaka poslednjih godina u gradu kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja je raksrsnica na Jadranskom putu i ulica Filipa Kovačevića kod Opštine, u neposrednoj blizini škole, na šta su nam i više puta ukazivali građani Budve.

Kadović: Hitno riješiti problem na raskrsnici kod Opštine | Radio Televizija Budva

Prema podacima Uprave policije na ovom potezu dogadja se veliki broj saobraćajnih nezgoda, kako sudara vozila tako i obaranja pješaka, što za rezultat ima osim materijalne, teške i lake tjelesne povrede, kazao je pomoćnik komandira u CB Budva Željko Kadović.

"Ovaj problem treba što hitnije riješiti, a postoji nekoliko modaliteta koji bi doprinjeli većoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju na ovom mjestu. Saobraćaj je moguće regulisati svjetlosnom siganlizacijom (semafor), konsturisanjem raskrsnice sa kružnim tokom, izgadnjom pasarele ili podzemnog, pješačkog prolaza", istakao je Kadović.

Iz CB Budva su u više navrata slali dopise nadelžnom lokalnom Sekreterijatu, kao i Direkciji za saobračaj, kako bi se ovaj problem riješio, tako da i ovim putem apeluju na nadležne organe da pronađu adekvatan način i riješe ovu situaciju.

Kadović je istakao da imaju u planu da u narednom periodu angažuju policajca, koji bi na pomeutom djelu regulisao saobraćaj.

Nedavno se upravo na tom mjestu jedna od saobraćajnih nezgoda.