22-10-2018

Kadović: Zbog veće sigurnosti djece, Dositejevoj ulici potrebno izmijeniti saobraćaj u jednosmjeran

Uvođenje usporenog saobraćaja u zonama škola potpuno je opravdalo očekivanja. Pokazalo se da je rigorozna kaznena politika vrlo efikasan način zaštite jer je smanjen broj djece žrtava saobraćajnih nesreća. Ipak u ovoj oblasti potrebno je uraditi još mnogo toga.

Kadović: Zbog veće sigurnosti djece, Dositejevoj ulici potrebno izmijeniti saobraćaj u jednosmjeran | Radio Televizija Budva

Bezbjednost djece u saobraćaju od ključnog je značaja. Statistika kaže da se smanjio broj djece stradalih u nesrećama ovog tipa. Treća godina za redom otkako policija Centra bezbjednosti Budva brine o našim najmlađim sugrađanima kada dolaze u školu. Prema riječima zamjenika komandira CB Budva, Željka Kadovića najmlađi su prioritet jer su najranjivji.

"Dajemo sve od sebe da na tom polju imamo što bolje rezultate. Infrastruktura u Budvi je takva kakva jeste, svi znamo. U zonama škola je urađeno dosta toga ali uvijek može bolje", kazao je Kadović.

Kako je naglasio Dositejeva ulica u blizini Osnovne škole "Stefan Mitov Ljubiša" je godinama problematična i neophodna je izmjena režima saobraćaja.

"Dositejeva ulica je saobraćajnica kojoj treba promijeniti saobraćaj u jedan smjer iz pravca gledanja hotela Moskva u pravcu RG marketa. Time bi se postigla mnogo veća bezbjednost i bilo bi više parking mjesta", istakao je Kadović.

Prema podacima saobraćjane policije otkako su uvedene kontrole u zoni škola nijedno dijete nije povrijeđeno.