15-05-2020

Kalezić: Džaković da upozna javnost na koji način je stekao vlasništvo nad objektima na Školju

Kao što su prošle nedjelje najavili, budvanske Demokrate ističu da će u nastavcima obavještavati javnost o svim ucjenama i nelegalnim zahtjevima „nezavisnog“ odbornika Džakovića, dodajući da je za početak idealana slučaj objekta svetionika i svetioničarske kuće na budvanskom ostrvu Sveti Nikola.



"Direktno i javno pozivamo gospodina „nezavisnog“ odbornika Džakovića da upozna javnost na koji način je stekao vlasništvo nad predmetnim nepokretnostima. Kako mu je pošlo za rukom da tokom „ratnih“ devedesetih zaposjedne objekte i parcele na Školju, a kasnije i da ovu mahinaciju finalizuje razmjenom stana od 47m2 u Kumodražu( opština Voždovac) za ovu višestruko vrijedniju imovinu na moru? Javnost ne smije biti uskraćena za informaciju da je ovaj sramni aranžman od samog početka do današnjih dana odobravao „mrski“ DPS preko republičkih i saveznih organa", kazala je članice OO Demokrata Budve Veselinka Vesna Kalezić.

Na samom početku mandata nove budvanske uprave, već prvih mjeseci 2017-te godine, gospodin „nezavisni“ je, kako dodaje, imao običaj da se, nakon koalicionih sastanaka, zadrži da traži od tadašnjeg predsjednika opštine Dragana Krapovića da se umiješa u njegove lične sporove, na način da „urgira“ kod Uprave za nekretnine u Budvi u njegovu korist, a protiv staromješanske porodice Rafailović u čijem je vlasništvu više parcela na ostrvu Sveti Nikola.

"Nakon što mu je jasno i direktno rečeno da „urgencije“ neće biti i da se opština Budva i predsjednik Krapović neće zauzimati za njega u privatnim sporovima, počinju da se primjećuju i prvi znaci nezadovoljstva kod „nezavisnog“ gospodina Džakovića. U narednom periodu zahtjevi i ucjene su se ređale. Obzirom da je većina podrazumijevala grubo kršenje Zakona, ni jednom jedinom zahtjevu nije se izašlo u susret", navodi Kalezić, ističući da
tada frustracije gospodina „nezavisnog“ kulminiraju.

"Počinje „beskompromisnu borbu“ za otvorene liste, bojkotuje i blokira održavanje sjednica budvanske Skupštine i stopira donošenje mnogih odluka značajnih za građane Budve. Ni nakon svega ovoga nismo slutili da će pasti tako nisko da trguje svojim odborničkim mandatom. Sada je svakome kristalno jasno da je u budvanskom OKG-u pronašao pravog partnera za ispunjavanje svojih želja. Partnera sa jednakim integritetom, skrupulom i jednako „nezavisnim“", navodi se u saopštenju.

Demokrate pozivaju gospodina Džakovića da ih javno demantuje, ali ne onako, kako ističu, kako optužuje njihove funkcionere, paušalno i uličarski, iznoseći javno bez ikakvog dokaza laži šaptačkih divizija OKG-a i Udbe.

"Dakle, dematujte javno gospodine Džakoviću, a onda ćemo potkrijepljeno dokazima i mi javno iznijeti sve, stavku po stavku, od Svetog Nikole i svetionika, sve nemoralne zahtjeve kojima ste nas ucjenjivali, do najnovijeg slučaja divlje gradnje u dvorištu kuće, par metara od gradske raskrsnice", zaključuje se saopštenju koje potisuje članice OO Demokrata Budve Veselinka Vesna Kalezić.