31-08-2017

Kalezić Pejoviću: Upravo ste Vi bili puno bliži vreći koju pominjete

Odgovor Vladimira Kalezića, člana Predsjedništva OO Crnogorske Budva na jučerašnju izjavu Mijomira Pejovića, potpredsjednika Demokratske Crne Gore.

Kalezić Pejoviću: Upravo ste Vi bili puno bliži vreći koju pominjete | Radio Televizija Budva

Nakon ​što vladajuća koalicija u Budvi, koju predvode Demokrate, nije mogla obezbijediti kvorum za skupštinsko zasijedanje puna tri mjeseca, potpredsjednik Demokrata optužuje i vrijeđa opozicione partije u Budvi i ne pokušavajući da potraži razloge raspada sopstvene koalicije u objektivnim razlozima.

U neskrivenom bijesu zbog gubitka vlasti, gospodin Pejović nazva Crnogorsku "produžnim kablom DPS-a". Zaboravi Pejović da im vlast u Budvi bez Crnogorske nikada ne bi bila ni konstituisana, a zaboravi i da je na učešću Crnogorske u lokalnom parlamentu sve do maja funkcionisala njegova konglomerat – koalicija. U politici, a i u ​životu, ovakvo ponašanje ima samo jedno ime – nezahvalnost, a način ophođenja Demokrata prema političkim neistomišljenicima isključuje svu kulturu dijaloga, međusobnog uvažavanja i poštovanja.

Upravo ovakvim ponašanjem Demokrate su u Budvi, vršeći vlast, produbili podjele ne samo između političkih stranaka već i između samih građana Budve. Sva njihova politička obraćanja obilovala su uvredama, neistinama i primitivizmom kao i ovo posljednje obraćanje visokog funkcionera te stranke, Mijomira Pejovića. Takodje Vas moramo podsjetiti da je Crnogorska osnovana od nedavno i da većina naših članova nikad nisu bili članovi ni jedne političke partije, tako da ste upravo Vi bili puno bliži vreći koju pominjete, gospodine Pejoviću.

Za razliku od Vas Demokrata, Crnogorska je i u Budvi i u Crnoj Gori, svoja na svome. Mi smo stranka slobodnih građana koji iznad svega vole svoju zemlju i poštuju sve njene građane, stranka posvećena dobru i napretku Crne Gore. Naše političko oružje nikada neće biti populizam i demagogija. Svaki naš uspjeh biće ostvaren kroz javno djelovanje i preko naših predstavnika u parlamentu, tako da nikada nećemo našu politiku svesti na nivo obilaska domaćinstava noseći sliku lidera i nudeći čokoladicu za glas, što ste predstavljali strašnim pregnućem.

Mi za razliku od Demokrata dobro znamo gdje smo kao ljudi bili 2006. godine i imamo jasne stavove i o priznanju Kosova, i o genocidu u Srebrenici, i o NATO paktu, i o jeziku kojim govorimo, i o crkvi, vjeri, naciji i svim drugim pitanjima kojima se politika bavi. Za nas to nijesu "pitanja intime", kako to kaza vaš​ lider, izbjegavajući da odgovori na ista jer su to pitanja od značaja za vrijeme u kojem ​živimo.

Mi dobro znamo protiv čega smo i zašto smo, a od vas svakodnevno čujemo samo protiv čega i protiv koga ste, ali ne čujemo za što ste i sa kim ​želite politički djelovati. Za sada vam dobro ide na ruku bojkot parlamenta, gdje bi se svakodnevno morali izjašnjavati za i protiv, pa bi građani lakše pročitali tu "vašu intimu". Mi smo Vas, gospodo, lako pročitali.

Mi ne zaboravljamo ispod kojeg ​šinjela ste iznikli i čiji ste vi produžni kablovi. Samo se strategija promijenila, ali i dalje ste u mirisu i gustom dimu tamjana, koliko god to bila intima u koju bježite, kada se ​želite dopasti onima koji to još​ ne vide.

I na kraju, za razliku od Vas koji papagajski ponavljate novo – naučenu lekciju "Da je za vas Crna Gora najljepša zemlja na Balkanu", za nas je Crna Gora najljepša i najmilija na čitavom svijetu.



Vladimir Kalezić

Član Predsjedništva OO Crnogorske Budva