18-08-2020

Kameron Dijaz pronašla mir napuštanjem glumačkog poziva

Kameron Dijaz je izjavila da je pronašla mir u duši nakon što je napustila svoju holivudsku karijeru prije dvije godine. Dijaz je poznata po svoji ulogama u filmovima "Ima nešto u vezi Meri", "Čarlijevi anđeli" i "Šrek". Njeno posljednje pojavljivanje na filmskom platnu nakon 20 godina karijere bila je adaptacija "Annie" 2014. godine .


Foto: Getty Images

"Našla sam miri u duši, jer konačno vodim računa o sebi," kazala je Dijaz u podcastu o zdravlju koji vodi njena koleginica Gvinet Paltrou.

"To zvuči čudno, znam da mnogo ljudi to neće razumjeti, ali toliko je intenzivno raditi na tom nivou i biti toliko vidljiv i izložen u javnosti," dodala je 47-godišnja glumica.

Potvrdila je da se povlači iz glume 2018. godine, ali je ranije izjavila da ne isključuje mogućnost da će se jednog dana vratiti.

Glumica je rekla da pritisak odgovornosti za filmove multimilionske vrijednosti zna biti ogroman, ali da su glumci pod staklenim zvonom i da je željela da bude samostalnija.

"Oni vas posjeduju."

"Zaustavila sam se i zaista sagledala svoj život," nastavila je, "kada snimate film, oni vas posjeduju. Tamo ste 12 sati dnevno mjesecima, nemate vremena ni za šta drugo."

"Zaista sam morala pokazati da znam voditi računa o sebi, da znam kako biti odrasla osoba."

Diaz se udala za 41-godišnjeg muzičara Bendži Madena 2015. godine a prvo dijete, kćerku Rediks dobili su u 2019. godine.

Ona je zahvalila Paltrou što ju je ohrabrila da postane mama.

"Sada kada sam postala mama u ovim godinama, mislim da ne bih mogla biti ovakav roditelj sa 25," priznala je Diaz.

"Ne bih postala majka da nije bilo tebe," kazala je Diaz koleginici.



Izvor: Buka.ba