24-01-2022

Kamp Real Madrida u Tivtu od 25. jula do 2. septembra

Fudbalski kamp Fondacije Real Madrida biće organizovan u tivatskom luksuznom naselju Porto Montenegro od 25. jula do 2. septembra ove godine, a pravo učešća imaju djeca od šest do 17 godina. To je potvrđeno u objavi na zvaničnom sajtu Real Madrida.



Madriđani dolaze u julu (foto: Real Madrid Fondation)

Fondacija Real Madrida ima pet vodećih područja djelatnosti – sportske, obrazovne i kulturne aktivnosti, aktivnosti socijalne zaštite, međunarodna saradnja i institucionalne aktivnosti. Fondacija organizuje klinike, odnosno kampove u 35 država.

Kako se navodi na klupskom sajtu, Real Madrid je bio domaćin onlajn prezentacije klinike, to jest, kampa Fondacije Real Madrida koja će biti organizovana u Boki Kotorskoj (Crna Gora) u saradnji sa upravom luksuznog naselja Porto Montenegro, te Be Free Football i The Spanish Vai.

Događaju su prisustvovali generalni direktor Fondacije Real Madrid Hulio Gonzalez Ronko, ambasador Real Madrida Alvaro Arbeloa, dok su se onlajn uključili Ignacio Sančez, izvršni direktor The Spanish Vai, te Zlatko Marić, izvršni direktor i osnivač Be Free Football, kao i David Margarson, generalni direktor Porto Montenegra.

Klinike, to jest, kampovi, nude dječacima i djevojčicama koji već igraju fudbal priliku da iskuse vrijednosti i metodologiju Fondacije kako bi unaprijedili svoje veštine.

Sredstva prikupljena kroz kampove usmjeravaju se za vođenje društveno-sportskih projekata i programa Fondacije za socijalno ugrožena maloljetna lica.

Arbeloa je još jednom izrazio podršku kampovima Fondacije i prokomentarisao da je „pravo mjerilo našeg uspjeha kada partner želi da ponovi iskustvo koje mu nudimo“, s obzirom na činjenicu da je Crna Gora ranije bila domaćin kampovima Fondacije Real Madrid.

Marić je istakao da je Crna Gora zemlja poznata po svojim sportistima i šampionima.

Margarson je govorio o idealnoj prirodi gradskih sportskih objekata i turističkoj i lokalnoj infrastrukturi zbog koje ova oblast privlači veliki broj posjetilaca tokom ljetnjih mjeseci, a lokalne vlasti žele da svim posjetiocima ponude najbolje iskustvo.

"Klinika će biti održana od 25. jula do 2. septembra, tokom šest intenzivnih nedelja, a prisustvovaće preko 400 učesnika uzrasta od šest do 17 godina u terminima od 90 minuta", navodi se na sajtu Real Madrida.