22-06-2015

Kamp Z23 u Budvi

Rukometni kamp Z23, koji organizuje nekadašnji crnogorski reprezentativac Zoran Roganović, biće održan od danas do nedjelje u Budvi, najavio je organizator.

Kamp Z23 u Budvi | Radio Televizija Budva

Najavljeno je da će kamp, koji će biti održan četvrtu godinu uzastopno, okupiti oko 200 dječaka i djevojčica. Polaznici kampa treniraće sa poznatim crnogorskim trenerima Perom Miloševićem, Rankom Popovićem, Ratkom Đurkovićem, koje će predvoditi trener Zagreba i selektor Slovenije Veselin Vujović.

Najavljeno je učešće i bivših crnogorskih reprezentativaca Mladena Rakčevića i Igora Markovića, kao i nekoliko švedskih trenera, redovnih učesnika kampa.

„Trudimo se da kamp iz godine u godinu bude sve organizovaniji, atraktivniji, da gosti budu zadovoljni, a sigurni smo da smo i ovog puta na pravi način mališanima osmislili dan. Mnogo sam srećan što je jedna trenerska veličina kao što je Veselin Vujović i ovoga puta sa nama. Milim da je u ovom trenutku ovaj kamp čak popularniji u Švedskoj nego kod nas, a to potvrđuju činjenice da smo već u martu bili puni što se prijava tiče", rekao je Roganović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je uvjeren da je bilo još više mjesta da bi sve bilo popunjeno.

"Koncept kampa je zamišljen tako da to bude razmejna iskustava između skandinavske i balkanske škole rukometa, a isto tako i prilika za mlade Šveđane da zajedno sa svojim roditeljima provedu nezaboravnu nedelju dana i uživaju na nasem primorju“, kazao je Roganović.

On je najavio da će kamp biti završen velikim međunarodnim turnirom gdje bi se ekipe iz Skandinavije takmičile u fer plej duhu sa ekipama sa Balkana.

"Od sljedeće godine imamo i najave dolaska ekipa iz drugih država. Već se prijavilo dvadesetak ekipa, drago mi je da su se sami interesovali za učešće", rekao je Roganović.

Legendarni rukometaš Veselin Vujović kazao je da sa posebnim motivom dolazi da bude dio kampa Z23.

"Prije svega sam ovdje zbog velikog poštovanja koje imam prema Zoranu Roganoviću kao igraču i kao čovjeku, a što se tiče samog kampa smatram da je najorganizovaniji u regionu, ali i šire, jer je Zoran sa svojim saradnicima osmislio fenomenalan plan i program, da je polaznicima kampa svaki dan ispunjen ne samo rukometom, već i drugim stvarima koje nudi naše prelijepo primorje", rekao je Vujović.