31-05-2021

Karatisti iz Karate kluba Budva postigli sjajne rezultate na državnom i međunarodnom takmičenju

Takmičari Karate kluba „Budva“ učestvovali su na Državnom prvenstvu za kadete, juniore i ml.seniore, koje je održano 30.maja u Podgorici, i u konkurenciji 20 kluba, postigli su izvanredan sportski rezultat osvajanjem tri zlatne i jedne srebrne medalje.

Karatisti iz Karate kluba Budva postigli sjajne rezultate na državnom i međunarodnom takmičenju | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Zlatne medalje osvojili su: Mila Marković, kate pojedinačno kategorija juniorki, Lazar Sekulić, kate pojedinačno kategorija kadeta i ženski juniorski kata tim u sastavu Mila Marković, Teodora Marković i Sandra Racanović.

Srebrnu medalju osvojio je juniorski kata tim u sastavu Lazar Sekulić, Aleksandar Bubanja i Nikola Baralić.

Osvajači zlatnih medalja sa ovim rezultatom plasirali su se za učešće na prestojeće Evropsko prvenstvo za juniore i kadete, što je ujedno veliki uspjeh takmičara ovog kluba.

U ukupnom plasmanu Karate klub „Budva“ zauzeo je 5 mjesto. U klubu su naveli da je ostvarena izvanredna saradnja sa Karate klubom „Stari Grad“ iz Budve.

Takmičari Karate kluba Budva takođe su učestvovali na Medjunarodnom karate turniru pod nazivom "Trofej Nikšića 2021", koji je održan 29. maja u Nikšiću. U konkurenciji 42 kluba iz 12 država, sa preko 700 takmičara, osvojili su četiri zlatne, pet srebrnih i jednu bronzanu medalju.

Zlatne medalje osvojili su: pojedinačno Lazar Sekulić u ka juniora, Pavle Knežević, Ciganok Mark mladje uzrastne kategorije i muški juniorski kata tim u sastavu Lazar Sekulić, Nikola Baralić i Aleksandar Bubanja.

Srebrne medalje osvojili su: Mihailo Moringević, Martina Vuksanović, Petar Dragnić, Irina Secova i Una Vukićević, i bronzanu medalju osvojila je Sofija Aleksić.