27-11-2020

Kažnjen sa 400 eura jer je jeo burek bez maske

Buregdžinica u Ljubljani je ponudila da plati kaznu momku koji je kažnjen jer je na javnom mjestu skinuo masku da bi pojeo burek.


“Tražimo slavnog dostavljača hrane koji je prošle nedjelje u Ljubljani platio kaznu zbog konzumiranja hrane na stepeništu ispred Franjevačke crkve. Namjeravamo da ga pitamo gdje je kupio burek. Ako se dokaže da je naš burek, spremni smo da mu platimo kaznu”, objavila je na Fejsbuku poznata buregdžinica “Burek Olimpija”.

Slučaj momka koji je sa 400 eura kažnjen u centru Ljubljane jer je skinuo masku da bi pojeo burek postao je veoma popularna tema u Sloveniji, a fotografija kako mu policajac ispisuje kaznu proširila se internetom.

O njemu se pričalo i u parlamentu.

Opozicija ga je iskoristila da bi kritikovala preduzete mjere i opisala ih kao apsurdne i pretjerane, a za kazne istakla da su diskriminišuće, jer su se u javnosti neki političari pojavljivali bez maski, ali nisu kažnjeni, navodi Jutarnji list.

Slovenačka policija tvrdi da je kažnjavanje bilo opravdano, jer momak nije u skladu sa propisima nosio masku na javnom prostoru.



Izvor: CdM / jutranji.hr