02-10-2019

KC "Stara Budva": Naš podmladak dostojno predstavio zemlju i grad u Grčkoj FOTO

Najmladji članovi KC "Stara Budva" dostojno su predstavili našu zemlju i grad na folklornoj turneji u grčkom gradu Haniotiju u periodu od 24. do 28. septembra.


"U sklopu ovog kulturnog dešavanja, vesela družina je svoj put morala započeti par dana ranije što nam je dalo mogućnost uživanja u razgledanju puta do Grčke, kao i tokom pauza koje smo pravili", kazali su iz KC "Stara Budva", dodajući da su sa još 32 ansambla nastupili na festivalu folklora u Haniotiju, predstavivši dostojno svoju zemlju i grad u čarima folklorne različitosti.

Kako su istakli, predstavnici se nisu dali omesti u planovima druženja i obilaska ovog grčkog grada posjetivši, urpskos kiši, i druge djelove ove antičke zemlje.

"Glavna folklorijada kao i igre bez granica su bile zakazane za 26. septembar, a naš podmladak je odnio titulu pobjednika kao najbolje i najbrže grupe u osvajanju zadatih zadataka u igrama bez granica na kojima je učestvovalo 25 učesnika ansambla", kazali su za portal RTV Budva iz budvanskog folklornog društva.