07-12-2020

KCCG: Pregledani svi pacijenti iz obustave u prvom talasu

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) počeli su ambulantni specijalistički i subspecijalistički pregledi prema ranije zakazanim terminima. Direktorica Poliklinike KCCG Snežana Vujošević kaže da iz prethodnog talasa nema pacijenata koji nijesu pregledani.

KCCG: Pregledani svi pacijenti iz obustave u prvom talasu | Radio Televizija Budva

Ona je u Jutarnjem programu TVCG kazala da su obavljeni svi pregledi koji su bili obustavljeni tokom prvog talasa koronavirusa.

"Nema nijedan jedini pacijent koji čeka na pregled. U drugom talasu obustave pregleda, svi hitni pacijenti nijesu vraćeni i pregledani su. Sve hitne hirurške intervencije na Kardiologiji, operacije srca, implantacija pejsmejkera rađene su", kaže Vujošević.

Za nedjelju dana i do 4.000 pregleda

Kazala je da će svi pacijenti su zakazani, a nijesu bili pregledani, biti naknadno obaviješteni kada mogu doći na pregled.

"Svi moramo voditi računa o zdravlju, da uzimamo ljekova, a ako dođe do pogoršanja ili bilo kakvog problema sa zdravljem, svi će biti primljeni", rekla je Vujošević.

Poštovanje epidemioloških mjera u KCCG su sada, kaže, prioritet. Apeluje na sve pacijente koji su u stanju da sami dolaze na preglede, kako se ne bi stvarale gužve.

"Samo tokom prošle nedjelje je na Poliklinici za nedjelju dana pregledano 4.000 pacijenata", pojasnila je ona.

Svi moraju nositi masku, a na ulazu će biti obavljena neophodna dezinfekcija ruku i mjerenje tjelesne temperature.

Uzimaće uzorke za analize

Iz KCCG-a su, podsjećamo, ranije kazali da će od ponedjeljka biti uzimani uzorci za laboratorijske, genetske i imunološke analize.

Oni su podsjetili da se od 1. decembra u Centru za radiološku dijagnostiku obavljaju svi zakazani radiološki pregledi.

"Rad će biti organizovan uz poštovanje preporučenih epidemioloških mjera, koje podrazumijevaju obavezno nošenje zaštitne maske, dezinfekciju ruku, fizičku distancu i mjerenje tjelesne temperature pacijentima pri ulasku u KCCG", kaže se u saopštenju.

Navodi se da će svi pacijenti koji u periodu obustave rada, nijesu obavili specijalistički ili supspecijalsitički pregled, biti pozivani za dobijanje novog termina.