03-05-2021

Kineski državljani primili vakcine u Crnoj Gori

U Crnoj Gori su 432 kineska državljanina danas primila prvu dozu Sinofarm vakcine protiv korona virusa, saopšteno je iz Ambasade Kine.

Kineski državljani primili vakcine u Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Foto: pixabay.com/ilustracija

Ambasador Liu Đin i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović obišli su punkt za vakcinaciju u Moračici koji se nalazi u kampu kompanije China Road and Bridge Corporation.

Liu je kazao da vakcinacija kineskih državljana pokazuje da su se Kina i Crna Gora ujedinile i pomagale jedna drugoj u borbi protiv pandemije zasnovane na konceptu izgradnje Zajednice za ljudsko zdravlje.

Borovinić Bojović je podsjetila da vakcinacija kineskih državljana u Crnoj Gori još jednom pokazuje tradicionalne prijateljske odnose dvije države.

Ona je kazala da je 30 hiljada doza vakcine protiv Covid 19, koje je Kina ranije donirala Crnoj Gori, pružilo zaštitu dijelu osjetlive populacije u državi.

Iz Ambasade su istakli da se na punktima vakcinacije svi striktno pridržavaju mjera protiv pandemije.

Podsjećaju da je državni savjetnik i ministar vanjskih poslova Kine Vang Ji najavio ranije ove godine da će kineska strana pokrenuti vakcinaciju za svoje građane širom svijeta.

"Ambasada Kine održava blisku komunikaciju i koordinaciju sa crnogorskom stranom u cilju uspješne i sigurne vakcinacije kineskih državljana u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.