05-06-2019

Kiša remeti početak sezone - zakupci užurbano pripremaju kupališta

Neprestana kiša tokom prethodnog i početkom ovog mjeseca itekako remeti početak tursitičke sezone. Veliki broj kupališta koja su zvanično otvorena, zakupci užurbano pripremaju kako bi sve bilo spremno kada kiša stane.

Kiša remeti početak sezone - zakupci užurbano pripremaju kupališta | Radio Televizija Budva

Iako je turustička sezona zvanično trebala da počne 1. maja ove godine zbog vremenskih uslova sve kasni. Stoga se sve odrazilo i na spremnost plaža pa se svaki sunčani dan ili sat koristi za uređenje plaža, sa jedne strane na plažama mašine rade, a sa druge strane turisti uživaju u kupanju i sunčanju.

"Mi se nadamo da do čim se vrijeme izljepša da će stvari ići brže i da će se sve brzo završiti. I gosti i mještani moraju imati strpljenja i razumijevanja, jer svake godine radnika je sve manje, ali trudimo se i biće sve kako treba. Svake godine ovo do polovine maja bude spremno, ali eto ove godine nije moglo" kazao je jedan od radnika na terenu.

Na licu mjesta su nam rekli i to da se nekim turistima može objansiti zašto su mašine na plaži, dok neki nemaju razumijevanja.

"Mi se trudimo, ali nije do nas" kazao je radnik koga smo zatekli na licu mjesta.

Zaključili smo da nijesu sva kupališta spremna za početak sezone, nijesu još postavljeni tuševi, bove i plažni mobilijar, kule za spaisoce i ostalo što je potrebno za uživanje u moru i suncu, ali sve to u ovom trenutku možemo da opravdamo višom silom.

Od ovog ljeta gostima će po prvi put biti ponuđeno i 12 tematskih plaža, tako da će zaljubljeni mladi željni provoda, nudisti i gosti sa ljubimcima imati svoje parče obale.