15-06-2021

Klauđerović: Naplaćeno 6,3 miliona eura od komunalija

Gost sinoćnjeg Polisa bio je Ninoslav Kaluđerović, načelnik Službe za obračun i naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

Klauđerović: Naplaćeno 6,3 miliona eura od komunalija | Radio Televizija Budva

Budžetom koji je usvojen od skupštinske većine za ovu godinu planirana je naplata od nešto više od pet miliona eura, što je tri miliona 750.000 od pravnih lica i milion 750.000 od fizičkih lica.

"Taj pan je prebačen, do sada jer naplećeno oko šest miliona i 300 hiljada eura. Od pravnih lica naplaćeno je blizu pet milona, od fizičkih 1,3 miliona eura", istakao je Klauđerović.

Po osnovu naplate za bespravno izgrađene objekte do sada je naplaćeno blizu 80.000 eura.

"U narednom periodu očekujemo da će biti malo manje posla vezano za naplatu naknade za komunalno opremanje, a više za legalizaciju objekata", kazao je.

DUP Budva centar i DUP Bečići stavljeni van snage

"To nas nije poklebalo ni u prethodnom periodu, radili smo onako kako je predviđeno planom, programom i budžetima, u petogodišnjem mandatu naplatili smo i više nego što je bilo predviđeno i svake godine je rađen rebalans budžeta na više. Od ovih šest miliona i 300.000 koje su naplaćeni, na DUP Bečići po osnovu ugovora naplaćeno je dva miliona i 500.000, a na DUP Budva centar dva miliona eura, tako da su ova dva DUP-a, 80 posto ukupne naplate za prethodni period. Za budući period nam ostaje da se malo bolje pripremimo za donošenje nove odluke, ukoliko ne bude donošenja novih zakonskih akata, a kako stvari stoje postoje naznake da će doći do izmjene zakona u dijelu zakonskih rješenja o legalizaciji. U periodu koji je pred nama rješenja koja su dobijena od glavnog gradskog arhitekte iako su oviu DUP van snage ukoliko invetsitori žele da rade i grade pod tim rješenjima da će moći u budućem periodu. Oni koji nijesu uspjeli da dobiju rješenja na nih se odnosi ova odredba da DUP prestaje da važi i ne mogu ostavriti svoja prava na gardnju do donošenja plana kako je to predviđeno u vremenskom periodu od 12 mjeseci", zaključio je Kaluđerović.